Hlavní obsah

Listopad se v Praze ponese ve jménu filmové turistiky

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sychravý listopad si turisté v Praze letos příjemně zkrátí výlety do světa filmu. V různých lokacích metropole nahlédnou do zdejší filmové historie, a to za zvýhodněné vstupné.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Praha se stala kulisou řady světoznámých snímků.

Článek

Filmové triky v Muzeu Karla Zemana, návštěva filmových ateliérů na Barrandově, výlet lodí nebo na Segwayi na místa, která pronikla na stříbrná plátna či pózování vedle tuzemských i zahraničních hereckých hvězd z vosku v Musée Grévin... To vše se nabízí turistům, kteří se během listopadu vydají poznat Prahu z trochu jiného úhlu pohledu.

Praha se v minulosti stala kulisou řady světoznámých snímků. Jistě si vybavíte třeba film Amadeus od Miloše Formana, Mission: Impossible s hollywoodským hercem Tomem Cruisem, Z pekla s Johnny Deppem nebo Jamese Bonda díl Casino Royale... Které části města se v těchto a dalších celovečerních filmech objevují, zjistíte právě při listopadových toulkách hlavním městem.

Kampaň Užijte si Prahu jako ve filmu přichystala Pražská informační služba - Prague City Tourism (PIS - PCT). Turisté v rámci této listopadové akce mají možnost využít slev díky speciálnímu letáku s kupony. Ten je společně s miniprůvodcem Film v Praze k vyzvednutí v turistických informačních centrech PIS - PCT, případně na pokladnách zapojených institucí. Pokud vám informační materiály postačí v elektronické verzi, naleznete je zde.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám