Hlavní obsah

Letní Korutany nabízejí pavučinu stezek pro cyklisty i příjemné koupání

Novinky, fis

Čeští lyžaři Korutany dobře znají. Spolková země na jihu Rakouska ovšem nabízí také množství letního vyžití. Turisté sem jezdí za koupáním, kempováním, pěšími túrami i cyklovýlety.

Foto: Profimedia.cz

Pohled z vyhlídkové věže Pyramidenkogel na jezero Wörthersee

Článek

Korutany se rozprostírají v alpsko-jaderské oblasti, která nabízí okolo 2000 slunečních hodin ročně. Právě záplavu slunečních paprsků si tam cestovatelé užívají při letní dovolené. Sportovci nazují pohorky nebo naskočí na sedlo svého kola, zatímco turisté preferující pasivnější odpočinek rozloží deku či rovnou stan někde u jezera.

Jestli dobíjíte baterie hltáním slunečních paprsků někde u vody, možná vás zaujmou břehy korutanského jezera Wörthersee. Můžete se tam jen tak válet a opalovat nebo naopak vyrazit prozkoumat některou z přilehlých turistických stezek. Ty jsou tematicky rozdělené podle čtyř živlů — země, oheň, voda a vzduch.

Foto: Profimedia.cz

Jezero Klopeiner See

Panoramatická stezka Südalpen zve výletníky do blízkosti jezera Klopeiner See. Jeho voda je nejen čistá, ale mívá také příjemnou teplotu. Kousek od jezera stojí soukromý zámeček Elberstein, který jeho majitel vybudoval ze statku.

Šlápnout do pedálů

Jestli patříte mezi cyklisty, kteří se na kole rádi trochu nadřou, oceníte v Korutanech jistě vysokoalpskou silnici Grossglockner dlouhou 48 kilometrů. Případně můžete vyzkoušet o 13 kilometrů kratší silnici Nockalmstrasse.

Pokud dáváte přednost spíše klidnější jízdě, vydejte se na tematické cyklostezky kolem korutanských jezer. Zvolit můžete i některý z úseků 366 kilometrů dlouhé cyklostezky Drauradweg vedoucí podél řeky Drávy.

Reklama

Výběr článků

Načítám