Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Zajděte si na karneval, vyzkoušejte si draní peří

Novinky, kčt

Karnevalová sezóna začíná – na rej masek můžete se svými ratolestmi vyrazit třeba v Kutné Hoře, Březinách u Děčína, Velkých Opatovicích nedaleko Boskovic nebo v Ostravě. Draní peří si nejmenší mohou zkusit v obci Neubuz blízko Slušovic nebo se mohou zúčastnit soutěže papírových vlaštovek v Mělníku.

Foto: Profimedia.cz

Děti si mohou užít plno zábavy třeba na karnevalu ve Velkých Opatovicích. Ilustrační foto

Článek
Praha

Star Wars show

Fanoušci filmových Hvězdných válek by si neměli nechat ujít galaktickou show, která se koná v sobotu i neděli odpoledne v obchodním centru Šestka. Čeká na ně vystoupení vesmírných hrdinů, focení s postavami ze série filmů, půjčovna kostýmů, laser střelnice, airbrush tetování a nejrůznější soutěže. Více informací zde.

Ornitologická výstava

Zajímají se vaše ratolesti o ornitologii? V tom případě s nimi o víkendu zajděte do Botanické zahrady v Troji. V sobotu zde začíná výstava s názvem Barevné klenoty ptačí říše, kde návštěvníci poznají hlasové projevy některých ptáků a podívají se také na způsoby krmení a ptačí budky. Další informace zde.

Cestování s Masarykem

Jaké to bylo, cestovat po světě před více než stoletím? Odpověď vám dá sobotní akce v Nové budově Národního muzea, při níž si se svými dětmi můžete vyzkoušet cestovat po světě jako náš první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk. Dozvíte se, za kým plul při své první cestě do Ameriky, nebo kde všude byl během první světové války. Podrobnosti zde.

Středočeský kraj

Vlaštovkiáda

Soutěže papírových vlaštovek se vaši potomci mohou zúčastnit v sobotu dopoledne v mělnickém domu dětí a mládeže. Každý soutěžící bude mít tři pokusy – hodnotit se bude dolet vlaštovky a délka jejího letu. Speciální cenu získá autor nejhezčí vlaštovky. Děti se také mohou naučit i jiné způsoby skládání vlaštovek. Více informací zde.

Dětský karneval

Kdo ještě letos nebyl na maškarním karnevalu, může to v sobotu odpoledne napravit návštěvou sokolovny v Kutné Hoře. Těšit se může na hudebně pohybové představení divadla Kůzle, písničky, tancování a také na sportovní stanoviště pod vedením cvičitelů Sokola. Další informace naleznete zde.

Jihočeský kraj

Karneval s Česílkem

Další z dětských karnevalů pořádá v neděli odpoledne také kulturní dům v Kaplici. Na programu bude vystoupení dětí z DDM, karnevalová diskotéka, tancování, soutěže, fotokoutek i tombola. Děti v maskách mají vstup zdarma, ostatní za 50 korun. Podrobnosti najdete zde.

Plzeňský kraj

Pohádka pro nejmenší

Mají vaše ratolesti v oblibě divadlo? Pokud ano, vyrazte s nimi v sobotu odpoledne do Kulturního domu v Klatovech. Loutková scéna Brouček zde dvakrát po sobě odehraje pohádku Antonína Pruchy Zvoneček Zlatohlásek. Představení je vhodné pro děti od tří let. Další informace naleznete zde.

Karlovarský kraj

Zimní prohlídky hradu

Neseďte o víkendu doma a udělejte si se svými dětmi výlet na hrad Loket. Má otevřeno i v zimní sezóně, a to každý den od 9 do 16 hodin. Sami nebo s průvodcem si můžete prohlédnout expozici útrpného práva, ukázky chladných i palných zbraní nebo výstavu porcelánu z produkce lokálních továren. Více informací zde.

Ústecký kraj

Pohádkový karneval

Na karneval mohou děti vyrazit také v sobotu odpoledne do domova dětí a mládeže v Březinách na okraji Děčína. Čeká na ně pohádka pojmenovaná Strašák Fešák, kterou zahraje teplické Divadlo Krabice, nebo různé soutěže. Vstupné pro děti činí 50 korun, pro dospělé 30 korun. Podrobnosti najdete zde.

Liberecký kraj

Pásmo pohádek

Zimní putování za pohádkou – takový nese název pásmo pohádek, které se bude promítat v neděli odpoledne v kině Junior v Jablonci nad Nisou. Děti mohou zhlédnout celkem osm pohádek, mimo jiné třeba o Broučcích, Jak Mikeš zachránil Bobeše nebo Rézi a Brok na vánočním trhu. Více informací naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Karneval s Pískomilem

Na velký dětský karneval můžete se svými ratolestmi zajít v neděli odpoledne do Adalbertina v Hradci Králové. Vystoupí zde známá kapela Pískomil se vrací, kromě písniček si zde během dvouhodinového programu můžete užít zábavu při různých sportovních, výtvarných a tanečních hrách. Další informace zde.

Pardubický kraj

Masky na ledě

Netradiční karneval na ledním kluzišti připravuje zimní stadión ve Svitavách. V sobotu odpoledne si zde děti mohou vyzkoušet různé disciplíny na ledě, při kterých se zdokonalí v bruslení. Za splnění jednotlivých úkolů si odnesou sladkou odměnu a drobné dárky. Podrobnosti naleznete zde.

Vysočina

Pohádková vesnička

Vyrazte se svými dětmi do pohádkové vesničky v Podlesí nedaleko Poličky. V sobotu a v neděli odpoledne se zde můžete zúčastnit komentovaných prohlídek vesničky, na nichž se potkáte s pohádkovými bytostmi a zhlédnete veselou scénku. Děti se navíc mohou zapojit do soutěže. Více informací najdete zde.

Jihomoravský kraj

Karneval s klauny

Zábavné odpoledne pro celou rodinu chystá kulturní centrum ve Velkých Opatovicích nedaleko Boskovic. Masopustní karneval se ve zdejší sokolovně koná v neděli odpoledne a celou akcí vás budou provázet veselí klauni. Těšit se můžete i na bohatou tombolu. Další informace naleznete zde.

Olomoucký kraj

Putování za Zimní královnou

Vyjděte si na procházku, při které budete putovat za Zimní královnou. Startuje se v sobotu ráno z vlakové zastávky v obci Ptení blízko Prostějova. Odtud skupina vyrazí na vycházku zimní krajinou, během níž budou nachystány hravé úkoly pro děti i dospělé a také ledové překvapení. Odjezd bude ze zastávky Zdětín. Podrobnosti zde.

Zlínský kraj

Draní peří

Vědí vaše ratolesti, jak se dere peří? Podívat se na něj i vyzkoušet si ho mohou v sobotu odpoledne ve společenské místnosti v obci Neubuz nedaleko Slušovic. Mohou si také s ostatními zazpívat valašské písničky a ochutnat různé dobroty. Více informací naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Karneval se zvířátky

Zábavný program pro děti připravuje na neděli dopoledne kulturní dům K-TRIO v ostravské čtvrti Hrabůvka. Těšit se mohou na zvířátka a klauna Hopsalína, soutěže, tancování i sladkou odměnu. Vstupné na akci činí 60 korun. Další informace naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám