Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za vysvědčení do zoo nebo na mistrovství v sáňkování

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děti si budou moci užít prodlouženého víkendu díky pololetním prázdninám. Premianti si mohou užít zlevněné nebo zcela bezplatné vstupné v táborské zoo, speciální prázdninové akce chystá také Zoopark Zájezd. Zábavu nabídne také mistrovství v sáňkování a bobování, které se uskuteční v Krkonoších. Vyrazit můžete také na pohádky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Letňanský masopust

Oslavte s dětmi jeden z tradičních lidových obyčejů. Do letňanských ulic se po roce vrací masopust. V sobotu se můžete těšit na průvod masek, později bude připraven také program na návsi. Pro děti se chystá pohádka, společně s dospělými budou moci také soutěžit o nejhezčí kostým. Vystoupí také kapely a nebudou chybět ani zabijačkové hody. Více informací najdete zde.

Prázdniny na letišti

Vyrazte se svými ratolestmi o pololetních prázdninách na pražské letiště. V pátek a o víkendu se uskuteční několik exkurzí, přičemž na jedné z nich si budete moci prohlédnout i největší dopravní letadlo světa Airbus A380. Na další z tras se zase seznámíte s tím, jak probíhá odbavení letounů nebo jejich navádění na stání. Podrobnosti zde.

Za železnou oponou

O víkendu se v galerii DOX uskuteční rodinné představení na motivy knihy Zeď, které zajímavým zpracováním vypráví příběh o vyrůstání ve stínu železné opony. Hra je doplněna o mnoho vizuálních prvků, hudbu, animaci, loutky a další, a mladšímu publiku tak přibližuje dobu, kterou zažili jejich rodiče či prarodiče. Více informací zde.

Středočeský kraj

Příběh lásky

V únoru se slaví svátek všech zamilovaných, Valentýn. Příběh plný lásky můžete prožít také během únorových prohlídek zámku Loučeň, kde vás Erich, princ z Thurnů, provede památkou, při níž se dozvíte o různých podobách lásky, jejích symbolech a podobně. Nebude opomenuta láska k rodné zemi, k umění či rodičům. Více se dozvíte zde.

Prázdniny v zoo

Vyrazte o pololetních prázdninách do Zooparku Zájezd, kde je od pátku do neděle připraven speciální program, konkrétně několik komentovaných krmení. V pátek se budete moci dozvědět něco o chameleonech či velbloudech, v sobotu nebude chybět ani sokolnická ukázka. Neděle bude zase patřit lamám. Další informace zde.

Jihočeský kraj

Za vysvědčení do zoo

Táborská zoo chystá o pololetních prázdninách odměnu pro všechny premianty. Dítko, které dorazí s vysvědčením s vyznamenáním, bude mít vstup za polovinu. A za samé jedničky bude vstup bezplatný. V sobotu pak proběhne komentované krmení místní celebrity, tygra Rockyho. Více zde.

Plzeňský kraj

O perníkové chaloupce

Vyrazte s dětmi o víkendu na pohádku. Navštivte v sobotu plzeňské Divadlo Alfa, kde se budete moci pokochat klasickým příběhem o perníkové chaloupce, tentokrát v loutkovém podání, avšak v současném provedení, které je nejmladšímu divákovi blízké. Délka představení je hodina, takže ji jistě zvládnou i menší děti. Podrobnosti zde.

Karlovarský kraj

Čtyři pohádky

Dejte si o víkendu pohádku. Anebo rovnou čtyři v jednom. V ostrovském Domě kultury budete moci zhlédnout Pletené pohádky, které vám představí osudy několika zvířecích hrdinů, třeba kůzlete, zajíce, vlka nebo kozy. Více informací najdete zde.

Ústecký kraj

Svět kostiček

Rádi s dětmi vytváříte vlastní stavby? Pak navštivte Regionální muzeum v Teplicích, kde se aktuálně koná výstava zasvěcená české stavebnici Seva. Prohlédnout si budete moci detailně propracované modely domů, ale také kostlivce, upíra nebo pohyblivý orloj. Součástí akce je také kvíz o stavebnici lego nebo dětská herna. Další informace zde.

Liberecký kraj

Putování se skřítkem

Vypravte se do Železného Brodu, kde probíhá oblíbené putování po stopách skřítka Střípka. Připraveny jsou nejrůznější soutěže a rébusy, pomocí nichž doputujete až ke skřítkově nalezení. Cestou se seznámíte se sklářským řemeslem, budete si moct vyzkoušet foukání skla nebo navlékání korálků. Podrobnosti o akci naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Mistrovství v sáňkování

Přijeďte si do Benecka v Krkonoších užít pořádnou zimu. U stanice lanovky Kejnos se uskuteční mistrovství v sáňkování a bobování, do kterého se mohou zapojit děti všech věkových kategorií. Připraveny jsou soutěže, muzika, tanec, ale také ohňostroj a další množství aktivit. Více zde.

Pardubický kraj

Hromnice v pravěku

Na Hromnice o hodinu více. Jaro už se pomalu blíží a jeho první svátek můžete přijít oslavit do pravěké osady Křivolík. Na programu je zimní prohlídka areálu, při které si vyzkoušíte třeba zpracování dřeva replikami pravěkých nástrojů. Společně si vyrobíte také svíčku hromničku nebo si připijete na Hromovládce. Další informace najdete zde.

Vysočina

Do pohádky

Vyrazte s dětmi za vysvědčení na prohlídku Pohádkové vesničky ve Sněžném. Pochlubte se známkami místní čarodějnici Kanimůře, která je už stará popleta a leccos se od dětí ráda přiučí. Potkáte se také s dalšími obyvateli vesničky. Kromě toho se můžete zapojit do soutěží za pamlsky. Více najdete zde.

Jihomoravský kraj

Poklad Inků

Seznamte se s kulturou dávné civilizace Inků. Ještě měsíc máte možnost navštívit brněnskou výstavu Poklad Inků, která představuje zlaté rituální předměty těchto peruánských indiánů. Dětští návštěvníci se mohou těšit na stezku, na níž budou plnit různé úkoly, aby na konci objevili svůj vlastní poklad. Více naleznete zde.

Olomoucký kraj

Prázdniny v muzeu

V sobotu začínají v Pradědově dětském muzeu v Bludově jarní prázdniny. Až do poloviny března se tak můžete těšit na speciální programy, každá sobota bude například zasvěcena výtvarnému umění. Bude se malovat nebo vyrábět. O pondělcích se můžete těšit na maškarní, ve středy na vědecké pokusy. Další informace zde.

Zlínský kraj

Chytré hračky

Na zlínském zámku se bude celý měsíc konat Festival IQ Play, kde si budou moct malí i velcí pohrát s chytrými hračkami. Jde zejména o smyslové hračky, které mají vzdělávací charakter, tedy logické hry, stavebnice a podobně. V několika sálech si budete moci vše vyzkoušet, od deskových her po hlavolamy a další. Co vše vás čeká, se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Nebezpečná příroda

Příroda je krásná, fascinující, ale stejně tak dokáže být i nebezpečná. Přesvědčit se o tom můžete na výstavě, která se koná v Muzeu Beskyd ve Frýdku-Místku. Seznámíte se během ní s jedovatými rostlinami, živočichy i houbami, na které můžete narazit v lese, na louce, ale i na zahradě nebo v parku. Dozvíte se také o různých druzích jedů, jejich využití a působení na člověka. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám