Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za průvodkyní Popelkou nebo na kluziště

Novinky, fis

Pouštění draků, bruslení, sbírání kaštanů či vyprávění pohádek a maškarní převleky - to vše přinese nadcházející víkend. Něco netradičního můžete zažít mimo jiné na pražském letišti, které zpřístupní veřejnosti běžně uzavřené prostory. Nejmenší děti zase potěší prohlídka zámku s Popelkou.

Foto: Profimedia.cz

V Sušici si už můžete o víkendu zabruslit. Ilustrační foto

Článek
Praha

Storytelling 2015

Podzimní festival vyprávění Storytelling oživí v sobotu ostrov Štvanice. Budou se tam vyprávět pohádky pro děti i příběhy pro starší diváky. Povídání bude zpestřené písničkami či tancem. Do programu nahlédněte zde.

Exkurze na letišti

Letiště Václava Havla zve o víkendu na speciální prohlídky prostor, kam se cestující běžně nemají možnost podívat. Dozvědí se také mnoho zajímavostí o chodu letiště. Více zde.

Na zámku s Popelkou

Krysáky, broučky a Popelku potkají v sobotu mezi 10:00 a 17:00 návštěvníci Chvalského zámku. Právě Popelka vystoupí v roli průvodkyně. Návštěvníci se mohou těšit také na soutěže a úkoly. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Perníčkový víkend

V obou víkendových dnech, vždy od 10:00 do 16:00, budou mít návštěvníci Včelího světa v Hulicích příležitost ukázat svoji šikovnost při zdobení perníčků. Následně si na nich pochutnají spolu s čajem. Více se dozvíte zde.

Den stromů v Říčanech

Říčanská hájovna zve v neděli od 14:00 na aktivity v přírodě i odpočinek u pohádky. Naučíte se sestavovat budky a krmítka pro ptáky, děti jistě nadchne divadelní představení Minimax a mravenec nebo možnost ozdobit si vlastní tričko technikou sítotisku. Více zde.

Jihočeský kraj

Podzimní hradní slavnosti

Šermíři, sokolníci a další účinkující podzimních slavností na Nových Hradech se v sobotu postarají o atraktivní podívanou. Krátce po poledni a následně během odpoledne začne dětská prohlídka hradu s hraběnkou Terezií. Kompletní program najdete zde.

Plzeňský kraj

Neděle na ledu

Zimní stadion Sušice láká v neděli na veřejné bruslení od 17:00 do 18:30, ale také na bruslení pro rodiny s dětmi, které proběhne mezi 15:30 a 16:30. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Pohádkové nedělní divadlo

O líné Žofce bude dětským divákům vyprávět pohádkové divadlo v Domě kultury Ostrov. Začne v neděli v 15:00. Více zde.

Ústecký kraj

Historické kočáry

Ukažte svým dětem dopravní prostředek minulých dob - kočár, a to hned v různých podobách. Honosné i obyčejnější modely kočárů si prohlédnete v konírně zámku Děčín. Expozici je možné navštívit od 9:00 do 17:00.

Liberecký kraj

Zámecká strašidla

Poslední dvě říjnové soboty budou v zámku Horní Libchava doprovázet návštěvníky strašidla. Není ale proč se bát, o čemž se při prohlídce sami přesvědčíte. Denní budou probíhat mezi 13:00 a 18:00, večerní pak od 19:00 do 21:00. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Od závorky k fabce

Čím si odemykali dveře naši předkové a jak se středověké klíče liší od těch současných, si prohlédnete na výstavě v Kolowratském zámku v Rychnově nad Kněžnou. Expozici je možné navštívit od 9:00 do 16:00 (počítejte s hodinovou polední přestávkou od 12:00). Více zde.

Pardubický kraj

Vládci podzimu

Další pohádkový program speciálně pro dětské návštěvníky proběhne v sobotu od 13:00 a 14:30 ve Slatiňanech. Představení se bude týkat aktuálního podzimního období. Více čtěte zde.

Vysočina

Pohádková vesnička

Popletené chaloupky, jedovatou muchomůrku a mnoho dalšího potkáte při víkendových prohlídkách Pohádkové vesničky Podlesíčko. Děti se pobaví v přítomnosti nadpřirozených postav a při soutěžích. Více informací naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Výstava morčat

Touží vaše ratolesti po zvířátku, ale vy doma žádné nechcete? Udělejte jim tedy radost alespoň účastí na výstavě morčat, která se uskuteční v sobotu mezi 9:00 a 16:00 v Brně. K vidění tam budou nejrůznější plemena. Další informace naleznete zde.

Olomoucký kraj

Halloweenská párty

Divokou zábavu s duchy si děti užijí v neděli od 14:00 v Lošově. Kulturní dům zve na halloweenskou párty, mimo jiné s dlabáním dýní. Více zde.

Drakiáda

Ať už s kupovaným, nebo doma vyráběným drakem, vyrazte v neděli mezi 13:00 a 16:00 do Velké Bystřice na pole u hřbitova. Právě tam proběhne drakiáda a nebe zaplní létající výtvory. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Halloween na ranči

Ranč Kostelany v sobotu od 15:00 láká na halloweenskou zábavu. Účastníci v kostýmech budou odměněni, navíc se bude soutěžit o nejlepší převlek. Program potrvá až do večerních hodin, kdy se můžete těšit na pekelné překvapení. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Den stromů a gibonů

Zoo Ostrava zve v sobotu od 11:00 na poloostrov pod pavilonem Evoluce, kde proběhne zasazení stromu, mezi 11:00 a 13:00 se pak zejména mladší návštěvníci mohou těšit na hrátky o gibonech. Ve 13:00 pak začne komentované krmení gibonů. Celé odpoledne až do 16:00 si děti budou moci užít také hry a aktivity o stromech nebo sbírání žaludů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám