Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Vyrazte za zvířaty nebo do divadla na pohádku

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu se bude oslavovat Mezinárodní den zeber. Seznamte se s těmito pruhovanými obyvateli Afriky během akce v pražské zoo. Pokud ale máte rádi poněkud nebezpečnější tvory, vyrazte na krmení krokodýlů do Protivína. Klidný program vám nabídnou divadla a pohádky, třeba o Jeníčkovi a Mařence, vodníku Česílkovi nebo pračlověku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Den zeber

Přijďte se o víkendu blíže seznámit s pruhovanými obyvateli africké savany, zebrami. Čeká vás edukativní a zábavný program, komentovaná setkání u zeber nebo také výtvarná dílna, kde si s dětmi vyrobíte masky nebo si necháte něco namalovat na obličej. Připravena je také soutěžní stezka areálem zahrady a mnoho dalšího. Více informací najdete zde.

Z pohádky do pohádky

Vyrazte na pohádku. Nebo spíš několik pohádek v jednom. V sobotu budete mít možnost v Kulturním centru 12 potkat Jeníčka a Mařenku, kterým se do života neustále pletou pohádky. Vydejte se s nimi na dobrodružnou cestu, do cirkusu nebo na královskou hostinu, kde se setkáte také s ježibabou, vlkem nebo drakem. Podrobnosti zde.

Ledové sochy

Přeneste se o víkendu do ledového království. Na střeše nákupního centra Galerie Harfa se podeváté uskuteční Festival ledových soch, jehož tématem budou čáry a kouzla. Pokochat se tak budete moci třeba pohledem na ledového Harryho Pottera, Gandalfa, Froda Pytlíka, Pana Tau, Babu Jagu, Merlina či Gargamela. Více zde.

Středočeský kraj

Máslovický masopust

V sobotu se v Máslovicích koná masopust. Znamená to zejména veselý průvod masek obcí, ale i množství dalších aktivit. Dospělí se mohou těšit na prodej zabijačkových specialit, soutěž v pojídání jitrnic. Zahřát se budete moci třeba grogem nebo společně s dětmi tancem. Více informací naleznete zde.

Dětství prarodičů

Přijďte se podívat do Regionálního muzea v Kolíně, kde se ponoříte do minulosti. Zjistíte, jak vypadalo dětství vašich rodičů a prarodičů, jaké hráli hry, co si oblékali a podobně. Připravena je herna, dílna, kde si navrhnete retro oděvy nebo vyrobíte zvířátka z bambulí a podobně. Další informace najdete zde.

Jihočeský kraj

Krmení krokodýlů

Setkejte se tváří v tvář s obřími plazy. Vypravte se do Krokodýlí zoo v Protivíně, kde se budete moci dvakrát denně pokochat krmením krokodýlů, aligátorů, kajmanů a gaviálů. V sobotu se můžete těšit také na krmení krokodýla mořského, který je tím největším chovaným v České republice. Více informací najdete zde.

Plzeňský kraj

O fotbalu

Procvičte si s dětmi fotbal. Navštivte výstavu, která se koná v plzeňském areálu Depo2015 a mapuje největší příběhy české kopané. Expozice je interaktivní, na hřišti si s dětmi budete moci zahrát a poznat, o čem je týmová hra. Seznámíte se také s konkrétními fotbalisty nebo lokálním klubem Viktoria Plzeň. Podrobnosti naleznete zde.

Karlovarský kraj

Vynálezy mistra Leonarda

Loni uplynulo 500 let od smrti renesančního mistra, vědce a vynálezce Leonarda da Vinci. V karlovarském muzeu se můžete s jeho prací seznámit na interaktivní výstavě, která dospělým i dětským návštěvníkům dává příležitost si mnohé vynálezy vyzkoušet nebo s nimi manipulovat. Zkusíte si také postavit přenosný most, sestavit anatomické modely a mnoho dalšího. Více zde.

Ústecký kraj

Na brusle

Mrzí vás, že je letos mírná zima? Užijte si alespoň drobné radovánky na ledovém kluzišti u obchodního centra Olympia v Teplicích. Máte možnost už jen do začátku února. Pokud nevlastníte brusle, můžete si je na místě za poplatek půjčit, a pak už vyrazit na ledovou plochu dovádět. Více zde.

Liberecký kraj

Vodníkovy příběhy

Seznamte se s vodníkem Česílkem během představení v Městském divadle Turnov. Poznáte, jak se vodníkovi v malém rybníčku nedaleko Jičína bydlí, a také jak mu život naruší zámecký knížepán, který by rád ulovil velkého kapra Osmikiláče právě z Česílkova rybníčku. Jak to všechno dopadne, se dozvíte v sobotu. Více informací naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Závody na saních

Přijeďte se pokochat netradičním závodem. Zasněžené svahy Malé Úpy se nebudou sjíždět na lyžích, ale na historických saních rohačkách. Pokud se budete chtít zapojit, můžete si je zapůjčit na místě. Vítány jsou také historické kostýmy. K dobré náladě bude hrát hudba a těšit se můžete také na regionální krkonošské pokrmy. Více informací zde.

Pardubický kraj

Interaktivní výstava

Než bylo populární lego, hrály si děti se stavebnicí Merkur. A s ní se můžete společně se svými ratolestmi seznámit v Městském muzeu v Ústí nad Orlicí. Prohlédnout si budete moci desítky modelů, připravena je ale také herna, v níž můžete popustit uzdu fantazii a obohatit expozici o vlastní výtvor. Další informace zde.

Vysočina

Výtvarná dílna

Počínaje sobotou startují v Oblastní galerii Vysočiny v Jihlavě dětské dílny. První výtvarný workshop se bude vázat k výstavě Ostrov v lese a společně s ratolestmi se jí budete moci nechat inspirovat a vytvořit si něco pěkného na památku. Cena je 40 korun za dítě a je třeba se předem přihlásit. Více informací zde.

Jihomoravský kraj

Dětský karneval

Oblékněte kostýmy, nasaďte masky a vyrazte se s dětmi pobavit na karneval v Rosicích. Připraveny jsou soutěže, hry, klaunské vystoupení a rovněž diskotéka, při které se do sytosti vyřádíte. A budou se také dělat obří bubliny, chybět nebude ani tombola. Další informace naleznete zde.

Olomoucký kraj

Do pravěku

Vypravte se do nebezpečného světa dinosaurů, ptakoještěrů a pralidí. Olomoucké Divadlo Tramtarie vás vezme na dobrodružství, během kterého se dozvíte, jak pračlověk postavil první domek, objevil oheň, vyzrál nad tyranosaurem a zjistil, že ve dvou se vše táhne lépe. Více najdete zde.

Zlínský kraj

Dětský závod

Milují vaše děti jízdu na lyžích? Tak to by třeba rády poměřily síly se svými vrstevníky. Vyrazte s nimi do Velkých Karlovic, kde se o víkendu uskuteční druhý závod ze série O pohár strašidýlka Razuláka. Závodit mohou děti od dvou let, a kromě lyží mohou jet také na snowboardu. Podrobnosti naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Nebezpečná příroda

Příroda je krásná, fascinující, ale stejně tak dokáže být i nebezpečná. Přesvědčit se o tom můžete na výstavě, která se koná v Muzeu Beskyd ve Frýdku-Místku. Seznámíte se během ní s jedovatými rostlinami, živočichy i houbami, na které můžete narazit v lese, na louce, ale i na zahradě nebo v parku. Dozvíte se také o různých druzích jedů, jejich využití a působení na člověka. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám