Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Vydlabávat dýně nebo pouštět draky na louce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkendový program se bude točit kolem dýňování. Nepůjde však jen o vydlabávání dýní, ale třeba také o ochutnávkách dýňových pochoutek. Podzimní počasí bude přát snad také pouštění draků a sportovním aktivitám.

Foto: archiv dětského klubu Letnice

Na víkend se vybavte náčiním na vydlabávání dýní.

Článek
Praha

Struny dětem

Děti o víkendu opět nahlédnou do pestrého světa hudby, pohybu a fantazie. V divadle Minor si užijí koncerty a další hudební, výtvarné a pohybové aktivity. Programy budou rozděleny podle věkových kategorií. Více se dozvíte zde.

Příběh papíru v Edenu

Po celý říjen poznáte v Nákupním centru Eden netradičně pojaté využití papíru a zároveň se seznámíte s jeho historií. Uvidíte papírové modely aut, motorek, robotů nebo Pražského hradu v životní velikosti. V 1. patře bude o víkendu od 10:00 do 16:00 připravena dílna, speciální program a soutěže. Více hledejte zde.

Letňanské dýňování

Tradiční akci pro celou rodinu pořádá v neděli dětský klub Letnice. Přijďte si vydlabat mezi 14:00 a 18:00 dýni. Pro děti bude přichystané tvoření s podzimním listím, malování na obličej a zábavné úkoly za účasti hodných čarodějnic. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Máslovické dýňování

Obec Máslovice připravila sobotní odpoledne plné zdobení a vyřezávání dýní, strašidélek a skřítků. Děti ocení pohádkově strašidelný les a dospělí originální dýňové pochoutky. Od 13:00 do 18:00 budou připraveny i soutěže a hry. Více zde.

Hradní putování historií

Devátým rokem představí historii Sternbergů hrané kostýmované prohlídky na hradě Český Šternberk. O víkendu budete putovat dějinami tohoto českého rodu a jeho sídla. Uvidíte i kejklíře a dělostřelce. Více si přečtěte zde.

Dýně na zámku Nelahozeves

V sobotu proběhne Zámecké dýňování v Nelahozevsi. Oslavte od 9:00 do 17:00 podzim a sklizeň dýní. Budete vyřezávat a zdobit dýňová strašidla, soutěžit o nejoriginálnější svítilničku a ochutnáte dýňové speciality. Děti potěší i divadlo, dobrodružná výprava do zámeckého parku, řemeslné dílničky a dětská prohlídka zámku. Více najdete zde.

Jihomoravský kraj

Devatero pohádek Karla Čapka v Brně

Zábavná výstava pro soutěživé, hravé a tvořivé děti i dospělé je otevřena mezi 10:00 a 16:00 do 23. listopadu v Letohrádku Mitrovských. Na výstavě děti plní řadu úkolů, zkouší své fyzické schopnosti, testují paměť a prověřují umělecký talent. Dozví se také informace o bratrech Čapkových. Veškeré informace naleznete zde.

Magic Halloween aneb děti dětem v Brně

Den plný her, zábavy a tvoření s podtitulem Kouzelný svět pohádek a filmových příběhů proběhne v sobotu v lanovém centru Jungle Park. Děti si od 13:00 užijí kouzelníka, lampiónový průvod masek, soutěž a ohňovou show. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Den vodních sportů v Budějovicích

Sportovní akce, na které se budou prezentovat sportovní kluby a organizace zabývající se vodními sporty, proběhne v sobotu v Českých Budějovicích. Na Sokolském ostrově si vyzkoušíte různé sporty, zúčastníte se soutěží a necháte si poradit od zkušených trenérů plavání. Děti mezi 10:00 a 18:00 nadchnou hry ve vodě, závody a zápasy. Více se dozvíte zde.

Hubertova jízda v Bohumilicích

Osmý ročník Hubertovy jízdy aneb Memoriál paní Zdenky Voženílkové-Holoubkové se uskuteční v sobotu v jízdárně zámku Skalice na Prachaticku. Od 10:00 bude připravena mše, svěcení kapličky, Hubertova jízda, slavnostní nástup jezdců a vyhlášení krále honu. Děti nadchne možnost svezení na koních.

Královéhradecký kraj

Den stromů v Potštejně

V zámeckém parku se bude v sobotu slavit. Od 14:00 do 17:00 se zabaví nejen milovníci přírody, ale i děti, které se lásce k přírodě teprve učí. Těšit se můžete na čtení básní z knihy Den stromů nebo výsadbu nového stromku. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Výstava o obchodech ve Skutči

Koloniál pana Bajzy je výstava, která nejen děti zavede do obchodů první republiky. V Městském muzeu uvidíte, jak se prodávaly zákusky, maso, oděvy, klobouky či noviny. Výstava představí do 16. listopadu svět obchodu ze seriálu Bylo nás pět, včetně pana Bajzy, cukráře Svobody, řezníka Čtveráka a strýce Vařeky. Dětem se zalíbí od 9:00 do 17:00 jistě i trh s domácími zvířaty. Více najdete zde.

Karlovarský kraj

Výstava v Karlových Varech

Výstava k 40. výročí založení chráněné krajinné oblasti Slavkovský les je otevřena v Muzeu Karlovy Vary do konce listopadu. Na panelech se dozvíte o osobnostech i událostech regionu. Doplní je přírodovědné exponáty i archivní dokumenty. Na Novou louku přijďte o víkendu od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00. Více zde.

Liberecký kraj

Semilský paroháč

Přehlídka divadelních souborů potrvá od čtvrtka do neděle a přinese pohádky pro děti i představení pro dospělé. Bavit se budete na radnici, v restauraci i v sále Kulturního centra Golf. V sobotu vás navíc v 10:00 čeká tradiční průvod a máčení poroty v Jizeře. Harmonogram akce si prohlédněte zde.

Olomoucký kraj

Výlov Hradeckého rybníka

Rybářství Tovačov zve v sobotu a v neděli na slavnostní výlov. Od 8.30 do 16.00 budou v Tovarčově zajištěny rybí speciality a tombola. Kroměřížská dráha připravila zvláštní vlaky po trati Kojetín – Tovačov. Těšte se na soupravu taženou rumunskou lokomotivou Faur a motorový vůz Krokodýl. Mezi tovačovským vlakovým nádražím, Troubkami a Dubem nad Moravou bude jezdit historický autobus Škoda. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Zoo koncert pro děti v Kopřivnici

Koncert o zvířátkách se koná v neděli v Katolickém domě. Zpívat bude od 16:00 Pavel Kantor, který skládá písničky pro děti. Kdo si přinese svoje oblíbené plyšové zvířátko, dostane něco dobrého. Přichystané budou i různé hry. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Závod Brdský Prďák v Miřošově

Cykloturistická akce pro milovníky brdské přírody proběhne v sobotu. Letos si vyberete z tras o délce: 10, 15, 20, 30, 50 a 70 kilometrů. Chybět nebude pětikilometrová trasa pro děti, letos s rozšířeným programem. Více se najdete zde.

Drakiáda ve Spáleném Poříčí

Český svaz ochránců přírody zve děti na louku k lesu Obecníku na tradiční drakiádu. V sobotu bude na programu od 14:00 také soutěž o nejlépe létajícího a nejoriginálnějšího draka. Tématem letošního klání jsou Planety a hvězdy. Více zde.

Ústecký kraj

Podzim na vesnici ve Skanzenu Zubrnice

Možnost vyzkoušet si vybrané zemědělské práce budete mít o víkendu na Ústecku. Zjistíte, jak fungoval výmlat obilí cepem, zpracování lnu nebo sušení ovoce v historické sušárně. Děti se pobaví při hrách a soutěžích. Více se o akci dozvíte zde.

Vysočina

Pohádka v Pelhřimově

Pohádka O dvanácti Měsíčkách bude pro děti připravena v sobotu. Úsměvně laděná zimní pohádka na klasické motivy, kde moudří vládci přírody pomohou spravedlnosti a hodné Marušce, se odehraje v 15:00 v Městském divadle. Více najdete zde.

Hody na Březinkách v Jihlavě

Obchodní centrum Březinky zaplní v sobotu vepřové hody. Zahraje harmonikář, děti si zablbnou na skákacím hradě, proběhne malování na obličej a loutkové divadlo. Akce bude od 10:00 ve vyhřívaných velkostanech. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Drakiáda a výšlap na rozhlednu

Tradiční Drakiáda se uskuteční v sobotu u hotelu Galik ve Velkých Karlovicích. Od 9:00 bude otevřena výtvarná dílna. V 10:00 začne soutěžní létání, které vyvrcholí před polednem vyhodnocením největšího a nejvýše létajícího draka. Po obědě se rodiče s dětmi ve 13:00 vydají na tříkilometrovou trasu k rozhledně Miloňová spojenou se zábavnými úkoly. Více naleznete zde.

Igráček ve Valašském Meziříčí

Legendární plastová hračka je tématem výstavy Fenomén Igráček otevřené do 1. února 2015 v Zámku Kinských. Na výstavě nahlédnou děti do zákulisí výroby a uvidí velkou maketu města Igráčkov. Otevřeno je o víkendu od 9:00 do 17:00. Více zde.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Při plánování výletů vám také pomohou Mapy.cz, které nově obsahují tipy na víkend.

Kudyznudy.cz

Nejlepší začátek výletu? Kudyznudy.cz. Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko!

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 tisíc různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám