Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na western do kina, za detektivy do muzea

Novinky, fis

Vycházky v přírodě, tvořivé i kulturní aktivity a v neposlední řadě toulky historií nabídne vaší rodině program tohoto víkendu. Ať už si budete vybírat podle počasí nebo preferencí svých ratolestí, možností je spousta.

Foto: Profimedia.cz

V Muzeu Sokolov si návštěvníci zahrají na detektivy.

Článek
Praha

Western v kině

Westernové odpoledne chystá kino Bio Oko v rámci programu pro rodiče s dětmi. V sobotu zhlédnou pásmo krátkých kreslených filmů z westernového prostředí, poté si děti budou moci vytvořit vlastní filmovou masku. Akce začne v 15:00. Bližší informace najdete zde.

Bojovka v Hostivaři

Procházka s úkoly a hádankami proběhne od 15:00 do 17:00 v neděli v Hostivaři. Otázky se budou týkat přírodovědy i historie. Na akci je nutné se předem registrovat. Více zde.

Keramické svítilny

Ozdobné keramické svítilny si společně se svými dětmi můžete přijít v sobotu vyrobit do Domu dětí a mládeže Ulita na Praze 3. Následující víkend pak účastníci budou své výtvory glazovat. Více se dočtete zde.

Středočeský kraj

Hrnčíři na zámku

Na zámku Nelahozeves o víkendu proběhnou Hrnčířské a řemeslné slavnosti. Na programu jsou koncerty i divadelní představení s pohádkami pro děti. V areálu zámku nahlédnete pod ruce řemeslníkům a také ochutnáte různé domácí dobroty. Více čtěte zde.

Dětské prohlídky v Hořovicích

Jaký život vedlo zámecké služebnictvo, se o víkendu dozvíte na speciálních prohlídkách v Hořovicích. Návštěvníci se do prohlídky budou moci aktivně zapojit. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Vlastním tempem bez průvodce

Jestli si rádi všechno důkladně prohlížíte a při běžných prohlídkách to nestíháte, zkuste o víkendu na zámku Dačice projít komnatami bez průvodce. Můžete se tak přizpůsobit nejen vlastnímu tempu, ale i dětem. Více zjistíte zde.

Sobota v Boubíně

Zajímavosti z přírody prozradí v sobotu mezi 10:00 a 13:00 ředitel NP a CHKO Šumava při procházce Boubínským pralesem. Více se o akci dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Sklářská naučná stezka

V sobotu se otevře zrekonstruovaná naučná stezka Sklářství v okolí Lesné. Projít si ji můžete při této příležitosti od 13:00. Obujte si pevné boty. Více informací naleznete zde.

Karlovarský kraj

Detektivové v muzeu

Muzeum Sokolov zve na interaktivní detektivní výstavu Stopa s podtitulem Vyřeš zločin! Nahlédnout do metod kriminalistiky můžete o víkendech mezi 9:00 a 12:00 nebo pak od 13:00 do 17:00. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Rozšířené prohlídky

V rámci Mezinárodního dne památek proběhnou v sobotu na zámku Jezeří dvě speciální prohlídky zaměřené na běžně nepřístupné části zámku. První začne v 11:00, druhá ve 14:00. Více čtěte zde.

Jízda v zoo

Děčínská zoologická zahrada chystá na sobotu odpoledne s bohatým programem pro celou rodinu, a to k příležitosti zahájení 66. návštěvnické sezóny. Těšit se můžete na jízdy na koních, malování na obličej, motorky i koloběžky. Více informací naleznete zde.

Liberecký kraj

Pohádkové prohlídky

Zámek Sychrov vábí dětské návštěvníky na pohádku. O víkendu turisty komnatami provede pohádka O ukradeném měšci. Více se dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Zvířátkový les

Pokud se v sobotu dostavíte na sraz v 10:00 do královéhradeckých Malšovic, potěšíte své děti procházkou plnou zvířátek. Trasa povede na rytířský hrad, kde si navíc vyzkoušejí prstové malování. Více informací najdete zde.

Pardubický kraj

Sokolník, kejklíř i princezna

Bohatý víkendový program nabídne také hrad Svojanov. Jarní slavnosti pobaví vystoupením kejklíře, sokolníka, šermířů a ukázkami zbraní. Kompletní program si prohlédněte zde.

Vysočina

Divadlo na hradě

Hrad Ledeč nad Sázavou bude o víkendu hostit divadelní festival MisMas. Sobotní program začne v 9:30 pohádkou, ve 13:00 bude pokračovat další. Nedělní program odstartuje v 10:00 také pohádka. Kompletní harmonogram představení si prohlédněte zde.

Jihomoravský kraj

Vycházka za ptačím zpěvem

Otevřená zahrada v blízkosti brněnského Špilberku zve v sobotu na Vítání ptačího zpěvu. Program začne už v 7:30. Účastníky provede ptačí říší ornitolog. Více se dočtete zde.

Olomoucký kraj

Netradiční prohlídka Bouzova

Pohádkový hrad Bouzov zve o víkendu na prohlídkovou trasu Arcivévodův okruh, kterou nabídne v rámci Mezinárodního dne památek. Návštěvníci zaplatí snížené vstupné. Více zde.

Zlínský kraj

Den Země v zoo

Den Země oslaví v neděli mimo jiné Zoo Zlín. Za starý spotřebič tam získáte dětskou vstupenku zdarma. Otevírací doba je od dubna do září od 8:30 do 17:30. Více hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Requiem za rytíře

Na hradě Sovinec se o víkendu uskuteční akce nazvaná Requiem za rytíře. Vystoupí kejklíř, divadelníci i šermíři. K vidění budou historická řemesla i zvířátka. Harmonogram akce najdete zde.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám