Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na tajuplnou stínohru nebo závody na saních

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spousta pohádek, herního vyžití i kreativního tvoření děti zabaví i tento víkend. Čekají je oblíbené i nové zážitky, hraní stejně jako interaktivní učení a poznávání. Stranou nezůstane ani kultura.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Návštěvní den na nádraží

Milovníky mašinek potěší návštěvní den na nádraží Praha - Prosek, který se uskuteční v sobotu od 14:00 do 18:00. Účastníci si prohlédnou velké modelové kolejiště a další zajímavosti. Více zde.

Zimní pohádkový les

Jestli máte děti v „pohádkovém“ věku, vydejte se s nimi v sobotu za příběhy s dobrým koncem do obory Hvězda. Dvoukilometrovou trasu, přístupnou i s kočárky, budou střežit nadpřirozené bytosti, které rozdají dětem úkoly. Více se dozvíte zde.

Vodnická pohádka

Do vodní říše, které vládne hastrman, se v sobotu podívají diváci představení Vodnická pohádka. Divadélko Romaneto zve od 15:00 do Kulturního centra 12 v Modřanech. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Lego Star Wars

Pokud vaše ratolesti milují stavebnici lego a baví je epizody Hvězdných válek, můžete je o víkendu nadchnout dvojnásob. V OC Central Kladno si totiž budou moci pohrát se stavebnicí právě z kolekce Star Wars. Hrací program doplní soutěže i překvapení. Více čtěte zde.

Kašparní

Sokolovna v Úvalech se v sobotu zaplní dětmi od dvou do šesti let. Bude tam pro ně totiž přichystáno Kašparní se spoustou her, kouzelníkem, soutěží o nejlepší masky, tombolou, malováním na obličej a další zábavou. Akce potrvá od 14:30 do 17:30. Více zde.

Jihočeský kraj

Dětská diskotéka

V neděli můžete své děti nechat vyřádit na dětské diskotéce v českobudějovickém Hopsáriu. Kromě tance se účastníci zabaví také hrami a samozřejmě hopsáním. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Akva-tera

Snad neexistuje dítě, které by nemilovalo zvířátka. Potěšte své děti víkendovou návštěvou plzeňské zoologické expozice Akva-tera, v níž si v menších i obřích akváriích prohlédnou nejrůznější plazy, žáby i malé savce. Otevřeno je denně mezi 10:00 a 19:00. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Výstava medvědů

Plyšáci neodmyslitelně patří do dětského světa, a tak je právě pro dětské návštěvníky v karlovarském Vánočním domě přichystána největší výstava medvědů v ČR. Pro velký úspěch se stala součástí stálé expozice. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Maškarní a diskotéka

Rozverné sobotní odpoledne čeká ty, kteří se zúčastní dětského maškarního karnevalu spojeného s diskotékou. Uskuteční se od 15:00 v Kulturním centru Duchcov. Více zde.

Liberecký kraj

Herní plán

Do poloviny března máte možnost navštívit v Severočeském muzeu v Liberci výstavu stolních her s názvem Herní plán. Návštěvníky provede také sbírkou historických her. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Klášterem od sklepa po půdu

Pokud toužíte s rodinou vyrazit za historií a kulturou, zavítejte v sobotu v 10:00 do Kláštera Broumov, kde proběhne mimořádná prohlídka. Návštěvníci při ní nahlédnou do místa, která nejsou veřejnosti běžně přístupná. O dostupnosti vstupenek se raději předem informujte. Více zde.

Pardubický kraj

Kocour v botách

Muzeum loutkářských kultur Chrudim zve v sobotu od 15:00 na pohádku Kocour v botách. Známý příběh bratří Grimů zahraje divadlo Toy Machine. Více se dozvíte zde.

Vysočina

Historie focení

Ukažte svým dětem, že focení nebylo vždy součástí každodenního života. Za nejstaršími fotografickými exponáty Muzea Vysočiny v Jihlavě se můžete vypravit do konce ledna. Čekají na vás v rámci výstavy Já bych chtěl mít tvé foto. Expozice odhalí mimo jiné první způsoby vyvolávání fotek. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Sávitrí

Tajuplné a kouzelné zpracování příběhu na motivy staroindické báje Sávitrí nabízí nedělní program Divadla Líšeň v Brně. Stínohra, která uchvátí děti i dospěláky, začne v 15:00. Více si přečtěte zde.

Olomoucký kraj

Zimní tvoření

RC Vikýrek ve Vikýřovicích chystá na sobotu od 9:00 do 11:00 kreativní vyžití pro děti. Vyrobí zimní dekorace, popovídají si o právě probíhajícím ročním období a také si trochu zacvičí a zazpívají. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Tajemství v názvech ukrytá

Zámek Vsetín zve v neděli v 15:00 na slavnostní zahájení výstavy Tajemství v názvech ukrytá. Expozice odhaluje příběhy krajiny Velkých Karlovic, Karolinky a Nového Hrozenkova skrze názvy tamních lesů, usedlostí, cest, kapliček a dalších objektů a míst. Hrátky s názvy budou jistě bavit i vaše zvídavé děti. Veškeré informace naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Magičtí Lucemburkové

Vydejte se ve Slezském zemském muzeu v Opavě po stopách Lucemburků, jednoho z nejznámějších evropských šlechtických rodů. Nová expozice připomene mimo jiné výročí 700 od narození krále Karla IV., který do tohoto panovnického rodu patřil. Více čtěte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám