Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na punkový den do Frýdku-Místku, za filmem do Zlína

Ať už vaše děti milují pohádky, nebo z nich pomalu odrostly, nebudou o víkendu vědět, co dřív. Den dětí, který letos připadá na neděli, oslaví celé Česko rozličným programem zaměřeným právě na nejmenší účastníky. Je libo filmy, soutěže, hry, dobrodružství nebo raději sport?

Foto: Profimedia.cz

O víkendu čekají na děti mimo jiné filmové zážitky. Ilustrační foto

Článek
Praha

Pohádkový les v Dolních Počernicích

V sobotu odpoledne si děti vyzkoušejí 12 zajímavých úkolů pod dohledem pohádkového personálu. Na každém stanovišti je čeká malá odměna a v cíli bude buřt s chlebem. Začíná se v 13:00 až 14:00 před restaurací Léta Páně. Trasa měří čtyři kilometry a vede zámeckým parkem. Více čtěte zde.

Den dětí v Náprstkově muzeu

V neděli oslavte den dětí v Náprstkově muzeu asijských, afrických a amerických kultur. Děti se od 14:00 do 17:00 vydají na objevnou výpravu, při které prokáží své dovednosti. Bude pro ně také otevřena kreativní dílna. Více se dozvíte zde.

Hrátky na Petříně

Muzeum hlavního města Prahy zve v neděli do okolí Petřínské rozhledny. Pro rodiče s dětmi bude připravený program od 11:00 do 17:00. Akci bude moderovat kouzelník Grino. Uvidíte divadelní představení, žonglování, zkusíte si provazochodectví a zahrajete deskové hry. Přesný harmonogram akce naleznete zde.

Středočeský kraj

Den dětí na Českém Šternberku

Na Den dětí projdete hrad s klíčnicí, která umí cestovat staletími a zná všechny dávné i současné obyvatele hradu. Děti se v 11:30, 13:00, 14:30 a 16:00 dozví, proč měli rytíři erby nebo jak se dobývaly hrady. Více hledejte zde.

Dětský den na farmě Blaník

V Louňovicích pod Blaníkem na děti čeká mnoho atrakcí a zvířátek. Během sobotního dne vystoupí z jeskyňky Blanický rytíř, připravena bude koňská show, farmářské hry, krmení a mazlení se zvířátky, jízdy na ponících, trampolína, skluzavky. Mezi 10:00 a 18:00 se děti opravdu vyřádí. Více zde.

Dětský den Bělá pod Bezdězem

Dětský den proběhne v neděli v areálu Motorland Bělá. Od 11:00 do 20:00 uvidíte nebo vyzkoušíte lety vrtulníkem, ukázku zásahu a vyproštění po dopravní nehodě, buggy, čtyřkolky, inline dráhu, jízdy terénními vozy, minigolf, motokáry, zorbing, horolezeckou stěnu a školu smyku. Více si přečtěte zde.

Jihomoravský kraj

Den dětí v Brně

Den dětí s královopolskou radnicí proběhne v neděli na Slovanském náměstí. Pro děti budou od 15:00 do 18:00 připravena stanoviště s disciplínami, ukázky hasičské techniky, výtvarné dílničky, v parku bude čekat balónkový klaun z Divadla Koráb nebo skákací hrad. V 16:00 začne pohádka O Sindibádovi. Více hledejte zde.

Pohádkový festival v Hodoníně

Sedmý ročník Slavností Vodního království propukne v sobotu v okolí Masarykova muzea na Zámeckém náměstí. Ve 13:45 bude připraven pohádkový průvod s královnou Barborou I. a Janem Čenským. V rámci programu do 18:30 uvidíte pohádkové říše jako Tolštejnské panství, Muzeum strašidel Plzeň, Pohádkový statek Břasy – Vranovice a mnoho dalších. Harmonogram akce naleznete zde.

Jihočeský kraj

Cesta pohádkovým lesem

Oslava Mezinárodního dne dětí proběhne v sobotu ve Slavonicích. Tradiční Cesta pohádkovým lesem začne ve 13:00 v zahrádkářském areálu na Strážném vrchu. Program skončí v 17:00. Více hledejte zde.

Lego výstava v Lipně nad Vltavou

Největší česká výstava modelů z lega je nazvaná Ujíždíme na kostkách a znovu otevírá své brány v sobotu v areálu Lipno Point. Na výstavě budete denně od 10:00 do 18:00 až do konce září obdivovat katedrálu sv. Víta, hrad Bezděz, Tančící dům, obří ruské kolo, hrad Rožmberk, zámek Hlubokou či vilu Tugendhat. Veškeré informace se o výstavě dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Den dětí v Babiččině údolí

V ratibořickém vodním mandlu děti v neděli potěší loutkové představení známé pohádky Josefa Čapka. Představení O pejskovi a kočičce se uskuteční od 10:30 a 13:30 a potrvá 30 minut. Více se dozvíte zde.

Den dětí u Trutnova

Rekreační areál Dolce u Trutnova připravil na Den dětí zábavný program. Děti zkusí výtvarnou dílnu, jízdu na koních, malování na obličej, trampolínu, uvidí ukázku Policie a mohou vyhrát v tombole. Kromě tradičního občerstvení bude připraveno i dětské menu s domácími dobrotami. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Streetballový turnaj pro děti

V sobotu proběhne 1. ročník Litomyšl Streetball Kids. Turnaj hostí Zimní stadion od 9:00 do 20:00 a zúčastní se ho řada známých hráčů. Kromě hry budou připraveny soutěže ve střelbě na koš, taneční vystoupení, autogramiáda a fotokoutek. Více zde.

Výstava pohlednic v Chrudimi

Pro výstavu Pohlednice z prázdnin bylo vybráno 300 těch nejkrásnějších. V Regionálním muzeu uvidíte v Chrudimi pohlednice z konce 19. a začátku 20. století. Velký počet jich pochází z Vídně, Lince, Kutné Hory, Prahy a lázní. O víkendu přijďte od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00. Více naleznete zde.

Karlovarský kraj

Dětský den v Nebanicích

Osmý ročník Dětského dne proběhne v sobotu na Chebsku. Začne na fotbalovém hřišti v 13:00. Připraveno bude mnoho nových soutěží, atrakcí a zábava pro děti, i dospělé. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Den dětí na hradě

Děti si mohou v neděli projít Grabštejn s pohádkovou postavou nebo si vybrat z venkovních herních aktivit. Dospělé zaujme slavnostní otevření připravovaného návštěvnického centra v prostoru půdy východního křídla. Program bude v Hrádku nad Nisou připravený od 9:00 do 17:00. Více zde.

Westernový den v Semilech

Park Ostrov láká v sobotu milovníky westernu. Chcete vědět, jak se žilo tenkrát na Západě a okusit westernovou atmosféru? Od 13:00 do 18:00 uvidíte hudební a taneční vystoupení, sokolnické ukázky, práci s koňmi a mnoho dalšího. Odpolednem bude provázet i hudba. Do programu nahlédněte zde.

Olomoucký kraj

Cyklozávod v Koutech nad Desnou

Kolo pro život, to je akce pro celou rodinu a největší seriál závodů horských kol určený veřejnosti. Čtvrtý závod se koná ve sportovním areálu Kouty nad Desnou. Pro děti budou dopoledne připraveny dětské závody včetně závodů odrážedel. Kromě toho proběhnou mezi 9:00 a 18:00 i další aktivity, hry a soutěže. Více čtěte zde.

Slavnosti města Šumperk

V sobotu se Šumperk přenese do středověku, oslaví den dětí, zahájí letní turistickou sezónu a připomene si výročí nejvýznamnější události v dějinách města. Celý den bude patřit turnajům, kláním a vystoupením. Ve 21:00 projde městem velký průvod a celý den zakončí ve 22:00 ohňostroj. Více hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Punkový dětský den ve Frýdku-Místku

Letošní dětský den bude na náměstí Svobody ve znamení punku. Program zahájí ve 14:00 choreograf a tanečník Honza Onder. Po něm převezme hudební štafetu Pavel Novák. Pokračovat bude interaktivní show bubeníků Jumping Drums a závěrem zazní koncert Kašpárka v rohlíku. Více se dozvíte zde.

Den dětí v ostravském dole Hlubina

Program v kreativní čtvrti Provoz Hlubina nabídne v pátek výrobu loutek a hraček v kreativním koutu, malování, soutěže a žonglování. Začíná se v 15:00. Večerní program pak bude patřit dospělým. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Rabijáda - aneb hrad Rabí dětem

Další ročník dětského dne plného soutěží a odvážných disciplín proběhne v sobotu. Letos budou soutěžit s dětmi i rodiče. Připraven bude let lanovkou, střílení z kuší a katapultů, souboj na dřevěných koních či stavění brány. Odměnou vám bude opečený buřt od řeznických mistrů. Zábava potrvá od 9:00 do 16:00. Více zde.

Dětský den v Plzni

Klauni, divadlo, rytířská show, soutěže, zábavné atrakce, písničky, to vše děti čeká v sobotu za OD Centrum na Doubravce a v ulici Na Dlouhých. Program začíná v 10:00 a skončí odpolední diskotékou v 17:00. Bližší informace zjistěte zde.

Ústecký kraj

Večerníčkovský pohádkový les

Děti se pobaví v neděli v parku Josefa Hory v Roudnici nad Labem. V pohádkovém lese budou na děti od 13:00 do 18:00 čekat postavy z Krkonoš, panenka v sukýnce z máků, bratři nešikové v roláku či skřítkové z pařezové chaloupky. Více čtěte zde.

Narozeniny Maxipsa Fíka

Fík se narodil v nedalekém Ahníkově a protože tato vesnice už zmizela, oslaví narozeniny v nejbližším městě - Kadani. Sobotní oslava bude velkým dětským festivalem na nábřeží. Město bude plné Fíka od 13:00 do večerních hodin. Více zde.

Vysočina

Den dětí ve Světlé nad Sázavou

Zámek Světlá připravil na sobotu oslavu Dne dětí. Ty tam prožijí od 11:00 do 19:00 program s pohádkovými postavami, čekají je sportovní a výtvarné aktivity, dětská barmanská soutěž, divadlo, hudba, zpěv a diskotéka. V neděli se otevírá zámecká expozice Království panenek a medvídků. Mezi 10:00 a 14:00 se můžete těšit na vystoupení souboru Škubánek a na hry v parku. Program si prohlédněte zde.

Den dětí v Žirovnici

Den plný příběhů, her a soutěží proběhne v neděli na zámku. Pro děti budou od 14:00 do 19:00 připraveny pohádky od Divadla Dokola, skákací hrad, vystoupení rytmického orchestru Hakuna Matata. Na zámku, který je otevřený od 9:00 do 17:00, můžete také navštívit Výstavu loutek z Večerníčků. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Zlín Film Festival

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež proběhne od 30. května do 5. června. Přinese přehlídku filmů pro děti a mládež. O víkendu můžete vybírat z desítek filmů. V sobotu proběhne dětský den na téma Malá čarodějnice, v neděli se děti pobaví s námořníky. To také proběhne Dětský den rádia Junior.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám