Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na detektivní rojení nebo noční prohlídky tvrze

Novinky, fis

Třetí prázdninový víkend přinese zábavný i tajemný program, hry i nové znalosti, odpočinek i náročné aktivity... Zpestřete dětem letní program něčím, co letos ještě nezkoušely. Nebo raději vsadíte na osvědčenou klasiku?

Foto: archiv tvrze Orlice (Petr Pulc)

Tvrz Orlice

Článek
Praha

Za zvířecí říší

Jednotlivé exponáty přírodovědecké expozice Archa Noemova děti lépe poznají v rámci speciálních komentovaných prohlídek, které pro ně Národní muzeum připravilo. Tři se uskuteční v sobotu, a to od 13:00, 14:00 a 15:00.

Tajuplná pouť noční Prahou

Jestli už jsou vaše děti odrostlé a pohádky je dávno nezajímají, vydejte se s nimi v sobotu od 19:00 na tajuplnou pouť noční Prahou. Záhadné příběhy v ulicích stmívající se metropole je možná zaujmou. Více se dočtete zde.

Pohádková neděle na zámku

V neděli mezi 10:00 a 17:00 provede návštěvníky Chvalského zámku komnatami princezna Zlatovláska. Návštěvníci projdou interaktivní výstavou Rumcajs zámeckým pánem a také si zasoutěží. Více zde.

Středočeský kraj

Detektivní rojení

Tajenku budou muset odhalit účastníci Detektivního rojení. Řešení detektivní zápletky bude ve Vestci připraveno pro dospělé i děti. Poznají dokonce techniku Policie ČR. Detektivní program odstartuje ve 13:00, poté bude následovat pohádka a pokračování napínavého hracího odpoledne. Vše se dozvíte zde.

Cihlafest

Klauni, pohádka, žonglování, hudba, cirkusová akrobacie... To vše čeká na účastníky sobotního Cihlafestu na Slapech. Podrobnosti naleznete zde.

Jihočeský kraj

Střelci na hradě

Táborští střelci se v sobotu od 13:00 utkají v tradičních střeleckých soutěžích. Ze svých kuší budou střílet na hradě Landštejn. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Speciální prohlídky kláštera

Kluky a jejich tatínky potěší technicky zaměřené prohlídky vodního a podzemního vzdušného systému kláštera Plasy. Návštěvníci se při sobotních speciálních prohlídkách podívají na běžně nepřístupná místa. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Hon za pokladem

V sobotu ve 14:00 odstartuje v areálu Novako Hon za pokladem Krušnohoří. Účastníci budou muset splnit řadu úkolů, aby objevili ztracený poklad. Více zde.

Ústecký kraj

Piráti na jezeře

Pirátský program proběhne v sobotu u jezera Chmelař. Účastníci zhlédnou napínavé bitvy, projdou historické tržiště i pirátské městečko na břehu jezera. Děti nadchnou také soutěže a pirátská diskotéka. Kompletní program si prohlédněte zde.

Liberecký kraj

Noční prohlídky Zákup

V sobotu od 21:00, 22:00 a 23:00 proběhnou na zámku Zákupy noční prohlídky. Zámecké komnaty si v doprovodu průvodce prohlédnete v tak trochu jiném „světle.“ Více zde.

Královéhradecký kraj

Kostýmové prohlídky

Hrádek u Nechanic plánuje na sobotu kostýmové prohlídky. Probíhat budou po celý den od 9:00 do 17:00. Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Noční prohlídky tvrze

Tvrz Orlice zve v sobotu od 20:00 na večerní prohlídky. Návštěvníci si prohlédnou historický interiér, gotické sklepení a chutné občerstvení. Organizátoři doporučují předchozí rezervaci. Více čtěte zde.

Vysočina

Prázdninová prohlídka

Pohádkovou vesničku Podlesíčko si v sobotu prohlédnete společně s nadpřirozenými bytostmi. Děti si navíc zasoutěží. Více naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Meruňkobraní

Lidová řemesla, dobové kostýmy, ultralehká letadla, skákací hrad, malování na obličej, sokolnictví, soutěž v pojídání meruňkových knedlíků a nejhezčí meruňku... Tyto a mnohé další aktivity čekají na účastníky sobotního Meruňkobraní ve městě Miroslav. Více zde.

Olomoucký kraj

Šahrazád na Bouzově

O víkendu se na Bouzově na chvíli přemístíte do orientálního světa krásné princezny Šahrazád. Navštivte ve 13:00 I. nádvoří. Více informací hledejte zde.

Zlínský kraj

Noční prohlídky

Malenovic Malenovický hrad zve v sobotu mezi 20:00 a 23:00 na noční prohlídky s tajemstvím. Během prázdninových nedělí jsou pak pro děti přichystané v 9:00 a 10:00 speciální prohlídky s princeznou. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Hon na hradní bestii

O víkendu si návštěvníci hradu Sovinec užijí spoustu her a prohlédnou dobové kostýmy. Více hledejte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám