Hlavní obsah

Kam o Velikonocích s dětmi: Projet se na bobovce, večer s loučí na hrad

Novinky, fis

Ať už se svými dětmi v blížícím se dvojitém víkendu podniknete výlet za historií, tradicemi, soutěžemi či tvořením, zaručeně se budou dobře bavit. Velikonoční program bude stejně pestrý, živý a hravý jako jaro samotné.

Foto: Profimedia.cz

Horní hrad budou v sobotu večer osvětlovat louče. Ilustrační foto

Článek
Praha

Velikonoce na bobovce

Bobová dráha Prosek láká v neděli zájemce na speciální velikonoční akci, která nebude jen o svištění na bobovce, ale také o hrách a sváteční tematice. Děti si tam upletou pomlázku, zasoutěží si a nazdobí perníčky. Ty, které splní čtyři velikonoční úkoly, navíc dostanou poukaz na jednu jízdu zdarma. Program začne v 10:00 a potrvá zhruba do 16:30. Naleznete ho zde.

Cyklohráčku startuje sezóna

Od pátku bude koleje opět brázdit Cyklohráček - vlak, v němž děti jízda baví. Vyjíždí z pražského Masarykova nádraží a nazpět pak ze Slaného. Kompletní jízdní řád si můžete prohlédnout zde.

Velikonoce ve světě fantazie

Po celý prodloužený velikonoční víkend čeká na děti i jejich doprovod série dílen a workshopů animace v Muzeu Karla Zemana. Více se o Velikonocích ve světě fantazie dozvíte zde.

Středočeský kraj

Výletní vláček Kokořík

Kokořínský výletní vláček Kokořík se poprvé v nové sezóně rozjede v sobotu, a to z Vysoké v 10:00. Zájemce pak sveze nejen k hradu, ale také malebnou krajinou kokořínského zalesněného údolí. Více informací naleznete zde.

Velikonoce na zámku Žleby

Velikonoční prohlídky nazdobených zámeckých komnat, jarmark, pohádky, ukázky dravců a mnoho dalšího bude po celý prodloužený víkend bavit návštěvníky zámku Žleby. Vše se dočtete zde.

Jihočeský kraj

Velikonoční dílny

Sladovna Písek plánuje na sobotu otevření velikonočních dílen pro děti. Vyrobí si tam nejrůznější dekorace z množství materiálů, naučí se rozličné techniky. Program začne v 9:00. Více zjistíte zde.

Plzeňský kraj

Svátek jara v zoo

Plzeňská zoo láká na oslavu Velikonoc, svátku jara, do svého areálu. Třídenní program tam potrvá od soboty do pondělí. Společně s dětmi si v rámci něj připomenete tradice, děti si zasoutěží a pochutnají na staročeském trdelníku. Více zde.

Karlovarský kraj

Veliko-noční prohlídka hradu

Horní hrad zve na první letošní noční prohlídku, a to v sobotu od 19:00. Prostor hradu bude osvětlen výhradně loučemi, pokud máte doma vlastní, vezměte si ji s sebou - budou se hodit. Více se dočtete zde.

Ústecký kraj

Pohádkové Velikonoce

Protože všechno, co je pohádkové, láká děti jako magnet, plánuje zámek Krásný Dvůr Velikonoce spojené právě s pohádkami. Kromě divadélka a zámecké prohlídky čeká návštěvníky také muzika, trhy, výstava a kreativní dílny. Více se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Kostýmované prohlídky

Velikonoce na hradě Grabštejně přinesou v pondělí kostýmované prohlídky mezi 10:00 a 15:00. Návštěvníky provedou komnatami průvodci v převlecích, program nabídne také výrobu perníčků, pomlázek atd. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Odemykání náchodského zámku

Zámek Náchod odemknou pro novou sezónu spolu s Ottaviem Piccolominim ti, kteří tam dorazí v pátek mezi 10:00 a 14:00. Prohlídky začnou v 10:00, 12:00 a 14:00. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Velikonoce ve sklepení

Zámecké sklepení Litomyšl chystá od pátku do pondělí rodiče i děti na degustaci svých pokladů. Dětem samozřejmě nabídne nealkoholické ochutnávky. Kromě toho si děti vyzkoušejí malování skleněných kraslic a vyrobenou dekoraci si odnesou domů. Více zde.

Vysočina

Velikonoce v Zoo Jihlava

Společně se zvířátky budete moci oslavit velikonoce v neděli mezi 10:00 a 15:00 v Zoo Jihlava. Areál slibuje jarní dovádění i tradice, nudit se tedy jistě nebudou nejmenší návštěvníci ani jejich dospělý doprovod. Více najdete zde.

Jihomoravský kraj

Rozšířené prohlídky

Zámek Milotice v pátek rozšíří prohlídkový okruh o tři místnosti, které dosud zůstávaly zrakům návštěvníků skryté. O které komnaty se jedná, čtěte zde.

Olomoucký kraj

Velikonoční dílnička

Pradědovo dětské muzeum v Bludově otevře od pátku do pondělí, vždy mezi 9:00 a 18:00, velikonoční dílničky, ve kterých děti budou moci navázat na tradice a zároveň popustit uzdu vlastní fantazii. Více informací hledejte zde.

Zlínský kraj

Velikonoce na Valašsku

Ve Velkých Karlovicích nezůstanou o svátcích pozadu. Tamní Wellness hotel Horal zve zájemce na malování skleněných vajíček, ukázky řemesel, drátkování vajíček, pletení tatarů a mnoho dalších aktivit. Kompletní program si prohlédněte zde.

Moravskoslezský kraj

Requiem za rytíře

Historický šerm, divadlo, pohádky, sokolníci, pomlázková veselice a další bohatý program si užijí ti, kteří navštíví od soboty do pondělka hrad Sovinec. Harmonogram akce naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám