Hlavní obsah

Jihočeské skiareály slibují ideální sněhové podmínky

Ideální sněhové podmínky panují v těchto dnech mimo jiné také v lyžařských střediscích na jihu Čech. Skiareál Lipno například připravuje na víkend otevření další sjezdovky. Dostatek sněhu umožňuje i úpravu stop pro běžkaře.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V pátek otevíráme díky výborným podmínkám Bambiny park pro nejmenší děti a o víkendu se potom všichni mohou těšit i na sjezdovku Střecha, nebo měřený slalom. V provozu tak budou veškeré sjezdovky v areálu," řekl ředitel Skiareálu Lipno Petr Dušek.

Do střediska denně dorazí stovky lyžařů. O víkendu se pak návštěvnost ještě výrazně zvyšuje. V provozu jsou všechny lanovky a vleky v areálu Hochficht na česko-rakouském pomezí Šumavy.

Lyžaři se však musí připravit na jednu komplikaci, kvůli mrazům ukončil dopravu mezi Horní Planou a Bližní Lhotou převoz. Lidé, kteří míří do Hochfichtu, tak musí objíždět lipenskou přehradu přes Novou Pec.

Ideální podmínky mohou využít poblíž Hochfichtu i běžkaři. „V běžeckém areálu Schöneben je upraveno 75 kilometrů stop," uvedl za středisko Hochficht Martin Řezáč.

Trasy jsou udržovány i v jiných místech Šumavy, kde většinou leží kolem 60 centimetrů sněhu. Všechny sjezdovky jsou v provozu také v Zadově na Prachaticku. Rovněž do okolí mohou vyrazit běžkaři na upravené stopy.

Reklama

Výběr článků

Načítám