Hlavní obsah

Co nabízí v létě Lipno

Právo, Pavel Orholz

Bobovou dráhu, novou inline stezku, která vede z Lipna až k Frymburku, bazén v Aquaparku, bikepark přímo na kopci Kramolín nebo i řadu volnočasových programů může vyzkoušet každý, kdo se letos vydá k jihočeskému moři – lipenské vodní nádrži.

Foto: Věra Keilová, Právo

Horké letní dny lákají k vodě.

Článek

Samozřejmostí je ubytování v apartmánech nebo kempech, půjčovny kol, elektrokol, in-line bruslí, ale i elektročlunů.

„Zatímco vloni jsme se potýkali s úbytkem cizinců, letos to vypadá na zhruba desetiprocentní nárůst počtu rezervací,“ říká vedoucí Infocentra Lipno Jana Andrýsková.

Stejný názor zastává i Dana Marešová z kempu Lipno Modřín:

„Letos přijíždějí hlavně německé a holandské rodiny, rezervují si u nás i 14denní pobyty. Jinak k nám tradičně jezdí nejvíce české rodiny, hlavně kvůli rozumné ceně a bohaté nabídce doprovodných služeb.“

Na Lipensku pozorují, že se čeští klienti změnili. Volí spíše levnější ubytování a požadují bohatý doprovodný program.

„Dávno jsou pryč doby, kdy si lidé jezdili na Lipno lehnout k vodě. Teď to tu mezi turisty platí jako destinace pro aktivní rodinnou dovolenou.

Foto: Profimedia.cz

Lidé si chtějí z dovolené odnést zážitky, proto během pobytu vyzkoušejí bikepark, inline stezku, elektročlun nebo jízdu na elektrokole,“ vysvětluje Martin Řezáč, šéf marketingového oddělení společnosti Lipno Servis, která provozuje volnočasové atrakce v Lipně nad Vltavou.

Veloráj z Lipna do Frymburka

Největším lákadlem je v letošní sezóně bezesporu nová cyklo a in-line stezka, která vede z Lipna nad Vltavou do Frymburka. Je napojená i na zábavné sjezdové tratě pro všechny věkové kategorie v Bikeparku.

„Nazýváme ji Velorájem, protože nemá zatím v České republice, co se úrovně týče, obdoby. Je celá osvětlená, takže se dá na ní jezdit i v noci. Celá trasa měří dvanáct kilometrů,“ upozorňuje Řezáč.

Stezka má ideální hladký povrch a hodí se jak pro matky s kočárky, tak pro náročné sportovce. Cyklisté a bruslaři, kteří chtějí začít v Lipně nad Vltavou, mohou využít bezplatné parkoviště ve Skiareálu Lipno, odkud se na bruslích dostanou přímo na stezku. V přístavu u nedaleké Maríny, která se nachází na stezce, naleznou půjčovnu veškerého cyklo a in-line vybavení, která je otevřena každý den.

Foto: Profimedia.cz

„Za pěkného počasí půjčíme denně desítky kol a in-line bruslí. Velký zájem je také o rodinné elektročluny a plachetnice, které zvládne ovládat úplně každý. Lidé si je rezervují už před víkendem,“ poznamenává Tomáš Lepka z půjčovny Lipno Rent.

Stále větší zájem je v půjčovně o elektrokola. „Jejich výhoda je zřejmá. Může na nich vyrazit i na těžší výlet celá rodina včetně prarodičů. Oblíbená trasa vede například na Vítkův hrádek,“ podotýká Řezáč.

Foto: Profimedia.cz

Velkou atrakcí je však také Bikepark Lipno s letní lanovkou. „Tam jsou trasy ušité přesně na míru jak pro začátečníky, tak pro zkušené bikery. Myslím, že nabídka lipenských volnočasových aktivit je natolik bohatá, že při čtrnáctidenním pobytu má každý stále co dělat a skvěle se baví,“ dodává Řezáč.

Reklama

Související články

Tipy na prázdninové výlety s dětmi po Česku

Prázdniny se blíží a až oschne inkoust na vysvědčení, mohou si rodiče s dětmi naplno užívat letních radovánek. Pro snadnější plánování společných výletů...

Výběr článků

Načítám