Hlavní obsah

Bruslení láká o zimním volnu všechny generace Pražanů

Právo, Petr Janiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komu nestačí klouzat se bez nožů na botách po zmrzlých chodnících, má v metropoli nemálo možností, kam vyrazit s bruslemi. Na stadióny a umělá kluziště se dá jít i bez nich a půjčit si je na místě. Podmínky jsou ale různé, a to zejména ty finanční.

Foto: Petr Janiš, Právo

Na Ovocném trhu může najednou bruslit až 70 lidí. Víc jich na led organizátoři nepustí.

Článek

K nejdražším patří dřevěný stadión na Štvanici. Celodenní vstupenka zde stojí stokorunu, děti od sedmi let za dopoledne či odpoledne zaplatí 80 korun. I přes takové ceny bývá na Štvanici hodně lidí a na zadní malé ploše se hraje snad permanentní hokejový zápas.

Amatérští i zběhlejší hokejisté se zdarma vyřádí ve Stromovce na rybníčcích, jen je potřeba počítat s hrbolatým ledem a s nutností odhrnout sníh. To platí i pro další pražské rybníky, třeba pro oblíbený rybník Hamerský v Záběhlicích a pro slepá ramena Vltavy. „I zde by měl být led už pevný, je třeba si však dát pozor při případném oteplení,“ řekl Právu meteorolog Jaroslav Koubek, který se ovšem včera na bruslích proháněl po umělém kluzišti na Ovocném trhu před Stavovským divadlem.

Na Ovocném trhu vám brusle půjčí

Bruslí se zde zdarma, a to za umělého osvětlení a s populární hudbou až do 22 hodiny. Po ledu se tu prohánějí i senioři, dědečci skoro jako z pohádky, jimž nevadí ani děti pletoucí se pod nohama. Kluziště bude na Ovocném trhu z iniciativy města do konce ledna a půjčují tu za zálohu 600 korun brusle. Cena je 50 korun za hodinu za jeden pár.

Brusle si lze půjčit také u Arkád Pankrác, provozuje ho radnice Prahy 4, a to i za umělého osvětlení do 21. hodin. Zdejší veřejné bruslení má skončit na Silvestra úderem 16. hodiny. Dokud to půjde, bude se bruslit Na Františku u nemocnice. Dospělí zde zaplatí padesátikorunu, děti bruslí zdarma s výjimkou špičky mezi 16 a 17.30, kdy i děti bruslí za třicet korun. Výhodou pro začínající bruslaře je půjčování opěry svařené z trubek, využijí ji zejména malé děti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám