Hlavní obsah

Zámek v Karviné-Fryštátě zve od dubna na tři prohlídkové okruhy

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fryštátský zámek v Karviné otevře 1. dubna své brány a návštěvníkům nabídne až do konce října tři prohlídkové okruhy.

Foto: Město Karviná

Karvinský zámek ve Fryštátě

Článek

Otevřeno bude na zámku denně od 10 do 16 hodin, kromě pondělí, kdy je zámek veřejnosti nepřístupný.

Vstupné zůstává stejné jako loni. Dospělí zaplatí 60 Kč, důchodci 40 Kč, děti do 15 let a handicapovaní 30 Kč - ceny platí pro první a druhý okruh.

 "Zámek má zvýhodněné ceny vstupného pro skupiny nebo rodiny s dětmi (rodina se dvěma dětmi 240 korun s prohlídkou všech okruhů). První dvě trasy jsou zámecké - přibližují život šlechty na zámcích, dějiny zdejších rodů, historii města, ale třeba i sbírku porcelánu či šatů. Nabídnou i příběh císařské neteře Marie Louisy Larischové, která je považována za iniciátorku seznámení i následných schůzek korunního prince Rudolfa a Mary Vetserové, s níž pak syn Františka Josefa II. spáchal sebevraždu. Prohlídky jsou komentované," informovala Šárka Swiderová, tisková mluvčí statutárního města Karviné.

"Třetí okruh na zámku reprezentuje obrazárna, která nabízí díla ze sbírek Národní galerie v Praze a představuje hlavně práce českých umělců 19. století: Mánesů, Slavíčka, Brožíka, Ženíška, Purkyně, Mikoláše Alše nebo sochaře Myslbeka," doplnila Šárka Swiderová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám