Hlavní obsah

Zámek v Hořovicích zve na Andělské zvonění a vánoční koncert

Novinky, Libor Knížek

Adventní prohlídky na zámku v Hořovicích vstupují pomalu do finále. Tento týden je vidělo již tisíc návštěvníků. Navštívit můžete vánoční koncert i Andělskou poštu.

Foto: Libor Knížek

zámek v Hořovicích přivítá návštěvníky letos naposledy o třetím adventním víkendu

Článek

Víte co jsou roráty? Proč je na adventním věnci jedna svíčka růžová? Co dostal pan hrabě pod stromeček? Tohle všechno a mnoho dalšího se dozvíte ještě o tomto víkendu na zámku v Hořovicích.

Již třetím rokem se zde konají adventní prohlídky s bohatou vánoční výzdobou. Dozvíte se mnoho o slavení svátků, prohlédnete si soukromé pokoje posledních šlechtických majitelů v doprovodu průvodce v dobovém kostýmu a na zahřátí můžete ochutnat něco dobrot v zámecké kavárně.

Tuto sobotu 11. prosince od 16.00 do 18.00 hodin je program rozšířen ještě o tradiční Andělské zvonění. Akci pořádá středisko volného času Domeček Hořovice. Andělská pošta vám zprostředkuje předání vánočních dopisů na předem určené místo, vyzkoušíte si vánoční zvyky a zazpíváte koledy.

V neděli 12. prosince se pak celý program završí vánočním koncertem Vánoce českých kantorů v hlavním sále zámku od 16.00 hod.

Adventní prohlídky již letos navštívilo více než 10 000 návštěvníků, nepřijdete se také podívat? Poslední možnost letos máte v sobotu a neděli 11. a 12. prosince od 10.00 do 15.00 hod. Využijte možnosti on-line prodeje vstupenek na stránkách zámku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám