Hlavní obsah

Za loutkami do Berouna

Novinky, Patrik Pařízek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstava v Muzeu Českého krasu představí část scénografické tvorby výtvarnice Barbory Jakůbkové.

Foto: Barbora Jakůbková

Ďábel

Článek

Návštěvníci si budou moct prohlédnout začátkem září novou expozici s názvem V hlavě – autorská výstava Barbory Jakůbkové.

Jak již název napovídá, výstava umožní nahlédnout do procesu přípravy divadelních představení. "Návštěvníci uvidí tu část výtvarné scénografické tvorby, která je zpravidla určená úzkému okruhu spolupracovníků podílejících se na tvorbě divadelního představení," poodhalila výtvarnice.

Autorka dále vystaví návrhy loutek, ale i loutky realizované, přípravné kresby pro animace a projekce, modely scén i jiné artefakty z období 2006 až 2011. Výstava svým pojetím jistě zaujme nejen dospělé, ale i dětské návštěvníky. Podobně jako výstava paní Vítězslavy Klimtové, kterou jste mohli v muzeu vidět na začátku roku.

Výstava Barbory Jakůbkové bude zahájena vernisáží 7. září od 17 hodin v Jenštejnském domě na Husově náměstí v Berouně. Potrvá do 2. 10. 2011.

Další aktuální akce Muzea Českého krasu naleznete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám