Hlavní obsah

Valašsko dohání Alpy: ze sjezdovky zdarma do bazénu

Novinky, Martina Žáčková

Valašsko - s nadsázkou - vyrazilo do boje s Alpami. Lyžaře se snaží lákat podobnými bonusy jako Rakušani či Italové. Poslední novinku přinesl Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku, kde lyžaři ke skipasu dostanou hodinu zdarma do nových Termálních bazénů Horal.

Foto: Martina Žáčková

Ze sjezdovky mohou lyžaři ve Ski areálu Razula zamířit rovnou do bazénu.

Článek

"V rámci akce Lyžuj a plav dostanou hodinový vstup zdarma všichni lyžaři, kteří si koupí alespoň půldenní skipas Razula nebo celodenní skipas na modrou sjezdovku Horal se snowparkem," láká šéf Ski areálu Razula Leo Bača.

V areálu Termálních bazénů, který leží hned vedle sjezdovky Horal, se návštěvníci po dni stráveném na lyžích mohou prohřát ve slané mořské vodě dohřívané až na 36°Celsia. K dispozici je plavecký bazén dlouhý 20 metrů, což na rozdíl od obvykle malých hotelových bazénů v okolí umožňuje vychutnat si skutečně rozmáchlá plavecká tempa, dále zábavní bazén s vodními atrakcemi a malý dětský bazének.

K areálu přiléhá rozlehlé wellness centrum s masérkami z Thajska či Filipín a kardio fitness. Bazény se veřejnosti otevřely v tomto týdnu. „Podobné bonusy k lyžařským skipasům, obvyklé například v Rakousku či Itálii, jsou zatím u nás výjimkou. Nemůžeme Alpám konkurovat přírodními podmínkami, ale doprovodnými a kvalitními službami rozhodně ano," dodala ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dana Daňová.

Termální bazény byly vybudovány s přispěním dotačních programů EU. Z nich má Valašsko v poslední době značný užitek - za poslední tři roky do projektů cestovního ruchu v regionu "doputovalo" 232 milionů korun z EU. 

"S tím, co k dotacím doplnili podnikatelé, se tu proinvestovalo 460 milionů korun. To se zákonitě projevuje na zájmu turistů. Region nyní patří k nejatraktivnějším místům ve Zlínském kraji," dodal náměstek hejtmana Zlínského kraje pro cestovní ruch Jindřich Ondruš.

Další dotace EU směřovaly mj. do zřízení Galerie v přírodě na blízkém Soláni, modernizace ski areálů Kohútka a Kyčerka nebo koupališť ve Zděchově a Novém Hrozenkově. S dotacemi se nyní dokončuje i projekty Cyklostezky Bečva. Právě Kohútka mimo jiné v rámci modernizace letos zavedla další atraktivní bonus pro lyžaře - společný skipas s lyžařským areálem Bílá-Mezivodí. www.valachy.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám