Hlavní obsah

V napajedelském zámku se brzy otevře interaktivní výstava Afrika

Novinky, Michaela Mitáčková

Afrika je název nové 3D výstavy, která bude od soboty 2. července přístupná v zámku Napajedla na Zlínsku. Unikátní expozici připravuje speciálně pro zámek cestovatel Rudolf Švaříček. Lidé se mohou těšit na putování nejrůznějšími částmi Afriky, na spoustu zajímavých fotografií a artefaktů.

Foto: www.zameknapajedla.cz

Zámek Napajedla

Článek

Výstavu připravuje cestovatel Rudolf Švaříček společně s CK Livingstone. Většina vystavených exponátů pochází přímo z afrického kontinentu. Děti i dospělé zaujmou africká zvířata, během prohlídky výstavy budou moci zavítat do nomádských chýší nebo projít africkým pralesem.

„Na výstavě budou prezentováni všichni čeští cestovatelé – od Emila Holuba, Miloslava Stingla, Miroslava Zikmunda a Jiřího Hanzelky, až po cestovatele Stanislava Škulinu a přírodovědce Josefa Vágnera,“ uvedl cestovatel a autor expozice Rudolf Švaříček. 

Výstava vzniká v krásných prostorách barokního zámku, v přízemí jeho levého křídla. Přístupná bude denně od 10.00 do 18.00.

„Výstava je vhodná pro všechny věkové skupiny, protože její koncepce myslí na dospělé i na děti. Návštěvníci se během procházky Afrikou seznámí nejenom s tímto kontinentem, ale poznají také jeho zvyky, tradice, přírodu a jeho vůni,“ vyzvala k návštěvě manažerka zámku Petra Psotková.

Mezi nejzajímavější exponáty patří například část hroší a sloní kůže, které si každý zájemce může, na rozdíl od jiných exponátů, pohladit. Mezi vycpanými zvířaty lidé uvidí třeba hlavu nosorožce, geparda nebo želvu. Vstupné pro dospělé bude 100 korun, senioři zaplatí 70 a děti 50 korun.

Po celé prázdniny si lidé denně mohou prohlédnout také historické sály zámku. Prohlídky začínají každou hodinu v době od 10.00 do 16.00. O víkendech jsou návštěvy zámku obohaceny o komponované programy. Každou neděli se uskuteční Dětské kulturní léto. Zámek bude dětem zasvěcen od 3. července až do 28. srpna, vždy od 14.00 do 17.00.

Zámek se lidem otevře i ve čtvrteční večery. Každý čtvrtek od července do srpna si ho lidé budou moci prohlédnout od 21.00, kdy se uskuteční Noční prohlídky zámku. O historii panství a dalších zajímavostech pohovoří postavy z historie. Na zámku se mohou objevit hrabě s hraběnkou, Jan A. Baťa nebo další osobnosti z minulosti.

Podrobnější informace na www.zameknapajedla.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám