Hlavní obsah

Silvestr hodinu po poledni můžete oslavit na zámku Loučeň

Novinky, Ivana Kvasnicová

Silvestrovská oslava na zámku Loučeň začíná ve 13 hodin středoevropského času, kdy přichází Nový rok na první místo na planetě. Na zámeckém nádvoří mohou slavit rodiny i s dětmi. Podívají se do Tichomoří, na Sibiř i na Novou Guineu. Akce končí v 15.20 hodin.

Foto: zámek Loučeň
Článek

Akce nazvaná Silvestr v jednu pořádaná převážně pro rodiny s dětmi, které mohou slavit na zámeckém nádvoří plných 11 hodin před tuzemskou půlnocí, se uskuteční již potřetí. Ve 13 hodin středoevropského času totiž přichází Nový rok na první místo na planetě.

"V tříhodinovém odpoledním programu proletíme s návštěvníky hned třemi časovými pásmy, vzdálenými od sebe hezkých pár set kilometrů. V každém časovém pásmu najdeme postavy, které k sobě ladí. Ale když je vyjmenujeme takto za sebou, je z toho vpravdě silvestrovská všehochuť," okomentoval netradiční výčet hrdinů silvestrovského zámeckého programu manažer zámku Jiří Senohrábek.

Do Tichomoří za mořskou pannou

Úderem jedné hodiny odpolední, kterou na Silvestra poprvé ohlásí letos nově opravené věžní hodiny zámeckého kostela, se podívají účastníci akce do Tichomoří.

"Z této oblasti k nám zavítá náruživý potápěč se svým velkým objevem - exotickou mořskou pannou," ¨slíbila jednatelka zámku Kateřina Šrámková.

Klepání kosy se sibiřskou liškou

Ve čtrnáct hodin budou návštěvníci na nejstudenějším obydleném místě v Rusku. Slavit s nimi budou Rusové s neodmyslitelnou vodkou na zahřátí. Mnohé děti, které na Silvestra zavítají se svými rodiči, se díky organizátorům promění ve zvířátka ze studené tajgy.

"Jak k té jednoduché proměně dojde, to je naše překvapení," uvedla Noemi Koukolová, koordinátorka zámeckých slavností na Loučeni.  

Nová Guinea, ostrov plný lidožroutů

Zimu v 15 hodin návštěvníci akce vymění za hřejivější končiny, jako je Nová Guinea - známá coby ostrov plný lidožroutů.

"Lidožrouty ale pěkně zchladí náš sněhulák, se kterým si papuánští kanibalové tak trochu nebudou vědět rady. Vždyť Papuánci uvidí během našich zámeckých silvestrovských oslav poprvé v životě sníh," prozradila další perličku z programu Kateřina Šrámková.

Prohlídky vánočně vyzdobeného zámku

Silvestrovské oslavy na Loučeni skončí zhruba v 15.20 hodin. V této době je možné navštívit i vánočně vyzdobené interiéry zámku a rovněž zdejší labyrinty. Zámek je přístupný i ve svátečním období denně od 25. prosince do 1. ledna.

Upírské prohlídky v lednu

Na "Upírské prohlídky" se mohou návštěvníci těšit od 5. ledna každou sobotu od 14 a 15 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám