Hlavní obsah

Procházka z věže do věže představí Ostravu z ptačí perspektivy

Novinky, Josef Zajíc

"Pojďte se s námi projít po ochozech věží Staré a Nové radnice a porovnat výhledy na Ostravu z ptačí perspektivy," láká návštěvníky Lucie Ochodková, vedoucí Vyhlídkové věže Nové radnice.

Foto: Josef Zajíc

Pohled z věže Nové radnice. Ochoz je ve výšce 75 m. Část Prokešova náměstí.

Článek

"Komentované prohlídky se budou konat v sobotu 2. března. Procházku začneme na nejvyšší radniční věži v České republice, měří 85 metrů, a za doprovodu průvodců, kteří účastníky akce seznámí se zajímavostmi Moravské Ostravy, se přesuneme do Ostravského muzea. Zde si lze prohlédnout desítky historických fotografií, model města z doby, kdy je ještě obepínaly hradby, a samozřejmě expozici o hornictví," informovala Lucie Ochodková.

Symbolem města bývala vždy radnice. Moravská Ostrava se pyšní budovou radnice ze 16. století s krásnou barokní věží na Masarykově náměstí - a od roku 1930 radnicí novou, nacházející se na Prokešově náměstí.

Cestou na věž staré radnice návštěvníci vystoupají po velkém množství schodů a než se dostanou na historický ochoz věže, spatří 22 zvonů, které nesou jména bývalých starostů a významných osobností města. Největší z nich nese jméno Urbs in mótu - Město v pohybu.

"Po prohlídce staré radnice, dnes Ostravského muzea, se můžete občerstvit v Restauraci pod muzeem," pozvala návštěvníky Jiřina Kábrtová, ředitelka Ostravského muzea.

Prohlídky se budou konat v následujících časech: 10.00 a 11.00 hodin. Cena je 80 Kč pro dospělého a 50 Kč pro děti, studenty a seniory. Vstupné se platí na Vyhlídkové věži v 6. patře Nové radnice.

Připravuje se: 17. března - Putování Slezskou Ostravou, 31. března - Komentovaná procházka Přívozem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám