Hlavní obsah

Pečený tibetský jak a exotické zážitky lákají na zlínský zámek

Novinky, Blanka Kovandová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jste někdy ochutnali jačí pečínku za zvuků tibetské trubky? Pokud ne, naplánujte si o víkendu cestu do zlínského zámku. Výstava ŠANGRI-LA připravuje pro milovníky netradičních vjemů další zajímavé zážitky. Po návštěvě tibetských mnichů a indických tanečníků míří do Zlína možná i samotný Yetti...

Foto: archív pořadatele

Plivač ohně na nádvoří zlínského zámku

Článek

Bohatý program startuje ve čtvrtek 22. září v 18 hodin přednáška cestovatele a spisovatele Rudy Švaříčka – Brána Himaláje v přednáškovém sále zámku Zlín. Od 20 hodin to pak na nádvoří zlínského zámku rozbalí kapela Jasná páka s Davidem Kollerem a Petrem Vášou (vstupné 170 Kč – včetně návštěvy výstavy Šangri-la).

Hlavní program – Exotický večer Yak je v plánu v sobotu 24. září od 19 hodin na zámeckém nádvoří s kulisou výstavy Šangri-la za zády. Večer odstartuje zdravice cestovatele Miroslava Zikmunda, připravena je pořádná dávka exotiky – plivači ohně a ohňové i orientální tanečnice, fakír i hra na nástroje dalekého Himaláje. O hudební nářez se postarají kapely Airfare a Jackye, prostor dostane i folklor místní díky pěveckému sboru Mužáci.

Občerstvení na akci bude netradiční – příchozí čeká guláš z jaka, pečený jak, polévka suplující Oxtail z ocasu vola – Tsampa, tradiční pokrm Tibetu. Originální jídlo doplní i stejně nápadité pití - horský nepálský čaj Tibetský čaj se solí a jačím máslem nebo indická káva s afrodiziakálními účinky. Chybět nebude ani pivo, kvalitní vína nebo burčák. Možná právě kombinace tibetského jaka s moravským burčákem přiláká do Zlína i tajemného Yettiho.

Vstupné na sobotní večer je 170 korun a zahrnuje i prohlídku exotické výstavy Šangri-la. Více informací o bohatém programu posledního zářijového víkendu najdete na adrese www.sangri-la.cz

Ve čtvrtek 29. září pak Šangri-la zve na další zajímavou přednášku – tentokrát Steve Lichtag a Dobrodružství oceánu. Velký bavič zavede do ohromujícího podmořského světa, plného poetiky a drsné krásy v 18 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám