Hlavní obsah

Mikulov zve na netradiční prohlídky

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní turistické menu nabízí v Mikulově hned několik specialit. Je libo hrobka rodu Dietrichsteinů v jihomoravské tmě s varhanní hudbou? Nebo Bílá paní na zámecký způsob?

Foto: archiv města Mikulov

Kouzlo nočního Mikulova.

Článek

Kostýmované prohlídky hrobky

Decentní tóny varhan, speciální světla a průvodci v dobových kostýmech. To jsou lákadla nočních prohlídek Dietrichsteinské hrobky, kterým bude patřit každé prázdninové pondělí. První z nich se uskuteční už 4. července ve 21 hodin.

Kdo chce mít unikátní podívanou jistou, může si dopředu rezervovat místo během provozní doby hrobky přímo na pokladně. Romantický zážitek vyjde na padesátikorunu, snížené vstupné je poloviční.

Noční prohlídky zámku

Regionální muzeum v Mikulově zve zase na noční prohlídky mikulovského zámku. „Všechny sály budou dýchat zámeckou nocí, s trochou štěstí můžete spatřit i Bílou paní a ve sklepení se s vámi rozloučí zámecký vinař,“ prozradila Iva Gebauerová z muzea.

Brány zámku se po setmění otevírají každou červencovou a srpnovou středu, vždy od 20.30, 21.00 a 21.30. Svoji účast je nutné předem ohlásit na telefonním čísle 777 061 230. Základní vstupné činí 120 korun, snížené je poloviční, rodina zaplatí 240 korun.

Brány zámku se po setmění otevírají každou červencovou a srpnovou středu, vždy od 20.30, 21.00 a 21.30. Svoji účast je nutné předem ohlásit na telefonním čísle 777 061 230. Základní vstupné činí 120 korun, snížené je poloviční, rodina zaplatí 240 korun.

Brány zámku se po setmění otevírají každou červencovou a srpnovou středu, vždy od 20.30, 21.00 a 21.30. Svoji účast je nutné předem ohlásit na telefonním čísle 777 061 230. Základní vstupné činí 120 korun, snížené je poloviční, rodina zaplatí 240 korun. Komentovaný okruh podvečerním Mikulovem

Prázdninové prohlídky Mikulova pořádá Turistické informační centrum Mikulov (TIC Mikulov). Před jeho budovou startuje každý prázdninový den v 18 hodin hodinová procházka městem s doprovodem místních průvodců.

„Zájemce seznámíme s historií města, zavedeme je do zámeckého sklepení s obřím sudem, provedeme židovskou čtvrtí a navštívíme vinný sklep,“ upřesnila Marie Vavřinová z TIC v Mikulově. Dospělí zaplatí 60 korun, děti od 10 let polovinu. V ceně plného vstupného je sklenička vína.

Mikulov se představuje na www.mikulov.cz. Krátké video pozvánky do města pod Pálavou jsou k vidění ZDE a ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám