Hlavní obsah

Mikulov láká na zimní prohlídky se svařákem

Novinky, Dana Smrčková

I v zimě se mohou turisté vydat po stopách starobylého Mikulova. Hodinovou prohlídku si navíc vychutnají se šálkem svařeného vína.

Foto: archiv města Mikulov

Mikulovu neubírá na kráse ani zima.

Článek

Turistické informační centrum Mikulov pořádá od listopadu do konce března zimní prohlídky města. Místní průvodci zájemce seznámí s mikulovskou historií, provedou je po Náměstí s renesančními domy, zámeckou zahradou, židovskou čtvrtí a zavedou je i do zámeckého sklepení s obřím sudem.

Prohlídková skupina by měla mít ideálně patnáct osob, každého přitom vyjde zimní exkurze na stokorunu. V ceně je vstupné do prohlídkového objektu i svařené víno na zahřátí. Při menším počtu lze domluvit cenu individuálně.

Na objednávku je možné pro skupiny rovněž zpřístupnit vybrané expozice Regionálního muzea v Mikulově na zámku, Dietrichsteinskou hrobku, Židovský hřbitov i Expozici z historie kostela svatého Václava a kostnice.

Informace podává a rezervace přijímá Informační turistické centrum v Mikulově, tel.: +420 519 510 855, mobil: +420 724 987 900, e-mail: tic@mikulov.cz, www.mikulov.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám