Hlavní obsah

Hrad Malenovice zve na noční prohlídky s tajemstvím

Novinky, Blanka Kovandová

Jak vypadají hradní sály po setmění? A má hrad v Malenovicích nějaké noční obyvatele, kteří chodbami prochází, když se za posledními návštěvníky zavřou vrata? Na tyto i další otázky najdou zájemci odpovědi v sobotu 16. července kdy se na hradě uskuteční Noční prohlídky.

Foto: Archív MJVM

Některá místa - například hradní kaple, vypadají tajemně i za denního světla

Článek

Nečekejte ovšem spořádané přesouvání po skupinkách s průvodcem. Všechny přístupné prostory včetně expozic budou volně otevřeny a návštěvníci si je budou moci prohlédnout sami.

„Při nočních prohlídkách nám stejně jako u dalších akcí pomáhá skupina historického šermu Revertar – to v jejich režii probíhá doprovodný program a její členové si vždycky vymyslí nějaké překvapení. Takže ani já dopředu neprozradím, jestli letos návštěvníci narazí v interiérech hradu na dobovou veselici s tanci, rytířský souboj nebo na strašidla a duchy. Necháme se všichni překvapit,“ uvedl kastelán Luděk Bubeník a dodal, že noční prohlídku nedoporučuje dětem do šesti let.

Akce je naplánována od 21 do 23 hodin a program poběží po celou dobu. Kromě Revertaru obsadí jeden roh nádvoří i tajemná orientální tanečnice Aaminah Safi a před vstupem do hradu bude návštěvníky vítat i stánek s jídlem a pitím.

Vstupné je pro dospělé, seniory a studenty 50 korun, děti od 6 do 15 let zaplatí za noční prohlídku 30 korun. Druhou prázdninovou noční prohlídku naplánovalo Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně, které má hrad Malenovice ve své správě, na 13. srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám