Hlavní obsah

Hrad Křivoklát představí Velikonoce našich předků

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrad Křivoklát zve na Knížecí velikonoce - uskuteční se od 23. do 25. dubna. Velikonoční brána hradu se otvírá v 10 a zavírá v 17 hodin.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Ve všech prostorách hradu přivítají návštěvníci příchod jara spolu s knížecí rodinou a přenesou se o 150 let zpět do doby našich prapředků. Vychutnají si atmosféru zvyků, řemesel a života tehdejších lidí. Prostory celého dolního nádvoří zaplní velký řemeslnický jarmark, ve vnitřních prostorách dolního hradu návštěvníci uvidí mnoho zručných řemeslníků při práci. K vidění bude i velikonočně vyzdobená kaple.

Hudbou a slovem bude všechny bavit skupina KRLESS. Soubor, který interpretuje evropskou hudbu období 13. až 15. století hraje takzvanou světskou hudbu - písně a skladby hospod a tržišť, studentů a vagantů, dvorských hostin i lidových veselic.

Letošní novinkou bude volně (bez průvodce) přístupná trasa po

hradě Křivoklátě, která bude otevřena v průběhu května a zavede návštěvníky na hradby, parkány a do Velké věže. Bude zde mnoho odpočinkových míst a také zajímavá expozice pro malé i velké oživená soutěžemi. Trasa je určena těm, kteří si chtějí prohlídku vychutnat podle své představy.

Křivoklát  zahájil svou sezonu již poslední březnovou sobotu tradičně

Křivoklát  zahájil svou sezonu již poslední březnovou sobotu tradičně symbolickými klíči, otvírajícími nejen hrad, ale i řeku Berounku a regionální

cyklostezky. Od  26. března je otevřena také výstava o televizním seriálu Arabela, který včetně kouzelného prstenu můžete navštívit do konce června.

Reklama

Výběr článků

Načítám