Hlavní obsah

Historické prostory radnice v Plzni zvou veřejnost na návštěvu

Novinky, Alena Lochmannová

První duben je v Plzni tradičně dnem, kdy se zahajuje turistická sezona. Při této příležitosti se prostory historické radnice otevřou veřejnosti. Přijďte se podívat do míst, kam se běžně nedostanete.

Foto: Magistrát města Plzně

První duben se stane příležitostí prohlédnout si plzeňskou radnici a navštívit místa, kam se běžně nedostanete.

Článek

"Návštěvníci v doprovodu zkušených průvodců zhlédnou v mázhauzu radnice model města Plzně v měřítku 1:200 a po monumentálním schodišti vystoupají do obřadní síně radnice s renesančním krbem a latinským nápisem, oslavujícím císaře Rudolfa II.," informovala Kristina Štěpánová z odboru prezentace a marketingu plzeňského magistrátu.

"Prohlédnou si také sněmovní sál s originály kartónů Alšových sgrafit a ve vedlejší místnosti se mohou zahloubat do tajemství, které dosud nikdo spolehlivě nerozluštil – kde se na plzeňské radnici vzalo schodiště ze zaoceánského parníku," pokračuje Štěpánová.

Jelikož organizátoři očekávají nadstandardní zájem, termín prohlídky je nutné si rezervovat a to v Informačním centru města Plzně na náměstí Republiky. Prohlídky se konají zhruba v půlhodinových intervalech a každá trvá zhruba čtyřicet minut. Prohlídky jsou bezplatné a konají se od 9.30 do 16.00 hodin.

"Zamluvit si prohlídku u nás je možné telefonicky na čísle 378 035 330,“ sdělila Irena Benešová, vedoucí Informačního centra města Plzně a doplnila, že další možností je rezervace prohlídky přímo 1. dubna v mázhauzu radnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám