Hlavní obsah

Baťův kanál v sobotu zahájí cyklistickou i plavební sezónu

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K Baťovu kanálu, oblíbené turistické vodní cestě napříč Zlínským a Jihomoravským krajem, už nepatří jen lodě, ale i jízdní kola a kolečkové brusle.

Foto: Martina Žáčková

Baťův kanál ideálně spojil možnosti plavby s cyklistikou.

Článek

Zahájení turistické sezóny na Baťovu kanálu se proto letos již podruhé uskuteční nejen na vodě, ale také na souši – na přilehlé cyklostezce na březích, která byla slavnostně otevřena přesně před rokem. Slavnost se chystá na sobotu 30. dubna.

Cyklistické zahájení sezóny obstarají dva pelotony, které vyrazí ze dvou různých míst na Baťově kanálu a nakonec se střetnou v Napajedlích na Zlínsku.

Do jednoho pelotonu se mohou zájemci připojit kdekoli na 21 kilometrů dlouhé trase z Kroměříže přes Otrokovice do Napajedel. Druhý peloton pojede z Uherského Ostrohu po 27 kilometrů dlouhém úseku přes Kunovice, Uherské Hradiště, Staré Město, Babice a Spytihněv.

Poté, co cyklisté dorazí do Napajedel, vypukne v poledne v přístavišti Pahrbek také tradiční Slavnostní odemykání plavební sezóny na Baťově kanálu. Pro děti i dospělé bude připraven zábavný program, plavby lodí Morava a den otevřených dveří v napajedelském rekreačním středisku Pahrbek, které před letošní sezónou prošlo rekonstrukcí.

Páteřní cyklostezka podél Baťova kanálu kombinovaná s cyklotrasou měří celkem 81 kilometrů a dokonale splňuje veškeré nároky na klidný a pohodový výlet zejména pro rodiny s dětmi, ale také bruslaře nebo méně zdatné výletníky.

Jede se většinou po břehu řeky Moravy a podél umělých kanálových úseků, stranou frekventovaných silnic, takřka po rovince, ve Zlínském kraji navíc převážně po asfaltu vhodném i pro bruslaře. Stejně jako loni budou moci i letos cyklisté využít atraktivní kombinaci – cestu tam ujet na kole a zpět se svézt výletní lodí.

Reklama

Výběr článků

Načítám