Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na Puzzlemánii nebo stezku hastrmanů

Novinky, fis

Sladké dobroty, dinosauři, sport, soutěže, hry i znalosti zabaví vaše ratolesti po celý víkend. Stačí pro ně vybrat nejvhodnější program podle toho, zda potřebují spíš odreagování, nebo zabrat v učení a poznání.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Cukrářské slavnosti

Mlsné jazýčky se sejdou v sobotu mezi 10:00 a 17:00 na Cukrářských slavnostech v Národním zemědělském muzeu. Něco na zub tam seženou i ti, kteří drží bezlepkovou dietu. Více zde.

Běh Jižním Městem

Sobota bude v Praze patřit také sportovně založeným rodinám. Rodiče se společně s dětmi mohou zúčastnit Běhu Jižním Městem, a to od 9:30. Informace k závodu naleznete zde.

Puzzlemánie 2016

Jestliže patříte mezi fanoušky skládačky puzzle, zajděte v sobotu do OC Letňany na Puzzlemánii. Začne v pravé poledne a nabídne výstavu 3D puzzle, v rámci níž si prohlédnete slavné světové stavby. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Mirakulum zahajuje sezónu

Park Mirakulum v sobotu slavnostně zahájí další návštěvnickou sezónu. Od 13:00 a 15:00 vystoupí kouzelník Navaro, návštěvníci si také zabubnují a děti se samozřejmě vyřádí i na atrakcích. Více zde.

Den Země

Den Země na Klepci ve svém jubilejním 10. ročníku nabídne divadélko, tvořivé dílny, výstavu fotografií, rytmické bubnování - zkrátka program pro všechny generace. Akce začne na vrchu Klepec od 14:00. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Mutišovské řemeslné trhy

Obec Mutišov zve v sobotu od 13:00 na řemeslné trhy, které se odehrají na tamní návsi. Kromě ukázek řemesel bude pro zábavu k dispozici také skákací hrad, zdobení perníčků, tvořivé dílny nebo jízda na koních. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

DinoPark Plzeň

Dinosauři jsou vděčným tématem pro malé i starší děti. Do pravěkého světa se od dubna můžete opět denně podívat v DinoParku v Zoo Plzeň. Děti se tam k dinosaurům mohou přiblížit, na kolik jim odvaha stačí. K dispozici jsou jim také nejrůznější hry. Více zde.

Karlovarský kraj

Záchranný kruh slaví narozeniny

V sobotu od 13:00 v karlovarském Světě záchranářů plánuje slavit své 11. narozeniny Záchranný kruh. Přichystá nejrůznější stanoviště, tematické úkoly a účastníci si zadovádí i na dopravním hřišti. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Start zoo sezóny

Zoo Děčín odstartuje v sobotu další návštěvnickou sezónu. Zahraje k tomu živá hudba, děti zabaví čarodějnická pohádka, křtiny zvířátek a také představení nových obyvatel zoo. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Na stezku hastrmanů

Soutěžní stanoviště, diskotéka s vodníkem, opékání buřtů i kreativní tvoření čekají účastníky sobotního otevírání stezky hastrmanů v Brništi. Akce začne ve 13:30. Více zde.

Královéhradecký kraj

Příběh zámku a zámek příběhů

Ratibořický zámek nabídne v sobotu v 16:00 a 17:00 speciální prohlídky k příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel. Návštěvníci si vyposlechnou podrobnější výklad průvodce, vstupenky je třeba předem rezervovat. Více informací naleznete zde.

Pardubický kraj

Panské jarní slavnosti

Po celý víkend budou trvat Panské jarní slavnosti na Svojanově. Účastníci uvidí divadlo, kejklíře, tance a další představení. Akce začne v obou dnech v 9:30. Více čtěte zde.

Vysočina

Strašidelné bludiště a šatlava

Jihlavskou Šatlavu a strašidelné bludiště si mohou o víkendu přijít prohlédnout ti, kteří mají pro strach uděláno. Jestli už vaše starší děti nic moc nevyleká, možná je zaujmete právě tímto výletem. O víkendu je expozice dostupná po oba dny od 9:00. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Aquapark slaví narozeniny

Narozeninovou oslavu plánuje Aquapark Kohoutovice na sobotu od 9:00 do 13:00. Zvaní jsou všichni vodomilové, kteří si naplno užijí soutěžní sjezdy na tobogánu či plavecké závody (dětské i rodičovské). Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Malování na hrnečky

Šikulové by neměli v sobotu chybět na tvořivé dílničce v Pradědově muzeum. Budou se tam malovat hrnečky. Oba víkendové dny je otevřeno mezi 9:00 a 18:00. Více najdete zde.

Zlínský kraj

Cibulky, kam se podíváš

Holandská zahrada Květné zahrady v Kroměříži se o víkendu otevře zejména rodinám s dětmi. Na jaře je totiž její příroda barevná a hravá. Stejně takoví návštěvníci jsou srdečně zváni. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Po schodech na věž

Vyhlídková věž Nové radnice v Ostravě vyzývá výletníky, aby nelenili a vydali se na její vrchol po 293 schodech. Komentovaná prohlídka věže začne v 9:00. Více se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám