Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Probudit hrady a zámky nebo do kláštera s Lotrandem

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli s rodinou rádi jezdíte po výletech, právě začal váš čas. Jaro vítají úplně všude - v zoologických zahradách, na hradech a zámcích, v muzeích... Vydejte se tedy za tím, co vás baví, a užívejte si prvních teplých dní tohoto roku.

Foto: Archiv hradu Malenovice

Hrad Malenovice probudí v sobotu samotní návštěvníci.

Článek
Praha

Čajový salón

V rámci svých interaktivně naučných dílen chystá Náprstkovo muzeum v Praze tento víkend Čajový salón. Děti se na něm dozvědí o tradici čajových rituálů i o významu tohoto dnes už běžného nápoje. Program začne v sobotu ve 14:00. Více čtěte zde.

Za ptáky do Dubče

Přírodovědný program v jarní krajině čeká účastníky procházky Za ptáky do Dubče. Sraz je naplánován v 8:00 na autobusové zastávce Škola Dubeč. O ptactvu bude cestou vyprávět ornitolog. Více informací naleznete zde.

Zahájení sezóny na Hradě

Na Pražském hradě bude v neděli zahájená letní turistická sezóna a pro návštěvníky tak budou zdarma otevřeny hlavní turistické objekty Hradu. V rámci Dne otevřených dveří se tak bez placení podívají např. do Zlaté uličky s Daliborkou, Rožmberského paláce atd.

Středočeský kraj

Strašidelné prohlídky

Od této soboty budou sobotní prohlídky na zámku Loučeň patřit těm, kteří mají pro strach uděláno. Strašidelné dubnové prohlídky budou probíhat každou sobotu od 10:00 do 17:00, zámkem a sklepením turisty provedou přímo čarodějnice. Více se dočtete zde.

Velká zimní Robinsonáda

Definitivní sbohem zimě můžete dát na sobotní Velké zimní Robinsonádě v Berouně v Hale TJ Lokomotiva. Akce se uskuteční mezi 10:00 a 17:00. Děti se v programu mohou těšit na střelnici, závody, pohádkové postavičky a spoustu dalšího dobrodružství. Více informací najdete zde.

Jihočeský kraj

Velikonoční příběh

Ohlédnutí za velikonočními svátky nabízí tento a ještě následující víkend výstava Velikonoční příběh v Muzeu středního Pootaví ve Strakonicích. Od soboty tam navíc můžete zhlédnout novou výstavu Řeka Otava vypráví. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Ptačí den v zoo

Plzeň plánuje na sobotu k příležitosti Mezinárodního dne ptactva celodenní program, který nabídne zábavu i vzdělání. Navíc nositelé ptačích jmen dostanou slevu na vstupném. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Veřejné bruslení

I tuto sobotu si můžete přijít do karlovarské KV Areny zabruslit, a to od 13:30 do 15:30. Rozlučte se se zimou ladnými pohyby na ledu. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Zahájení sezóny v zoo

Zoo Ústí nad Labem chce v sobotu společně s návštěvníky přivítat novou turistickou sezónu programem v historickém stylu. Návštěvníky čeká hudba, divadlo, loutky a samozřejmě také zvířátka. Vše se dočtete zde.

Liberecký kraj

O zámeckém pokladu

Od 13:00 do 17:30 se v sobotu uskuteční na zámku Horní Libchava doslova pohádkový program. Komnatami zámku provede návštěvníky princezna, na nádvoří si pak děti užijí mimo jiné soutěže a pohádky. Více zjistíte zde.

Královéhradecký kraj

Klášterem Broumov s Lotrandem

Pokud by vaše dítka klasická prohlídka broumovského kláštera nebavila, zkuste okruh, na kterém provází mladičký loupežník Lotrando. Ten celý výklad podá takovou formou, že jistě umocní i váš zájem. V rámci této prohlídky navíc návštěvníci luští rébus a poznávají nejen historii, ale také záhady kláštera. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Zámecká sezóna začíná

Moravskotřebovský zámek se těší, až v sobotu své návštěvníky přivítá na zahájení zámecké sezóny 2016. Od 10:00 bude otevřen historický jarmark na nádvoří, ve 13:30 pak proběhne samotné slavnostní zahájení sezóny. Nebude chybět ani hudba, rytíři a dobová řemesla. Více zde.

Vysočina

Loutkářské jaro 2016

Třebíčské loutkářské jaro láká o víkendu do Národního domu v Třebíči všechny příznivce figurek na provázku. V sobotu od rána do podvečera a v neděli od rána do odpoledne se tam budou konat různá loutková představení. Program naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Moravský kras načíná novou sezónu

Neděle bude v Moravském krasu svátkem všech výletníků. Region totiž zahájí další turistickou sezónu. Na programu jsou pochody, country muzika, jídlo i pití a v neposlední řadě dobrá nálada. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Zámek Čechy pod Kosířem otvírá

Možná nepatří k nejznámějším, přesto sobotní program na zámku Čechy pod Kosířem bude stát za to! Areál se návštěvníkům otevře v 9:00, od 11:00 se pak budou moci podívat i na Červenou věž, v 15:00 se pak zájemci mohou těšit na autogramiádu režiséra Jana Svěráka. Celý program si prohlédněte zde.

Zlínský kraj

Probouzení hradu

V sobotu mezi 10:00 a 16:00 probudí hrad Malenovice samotní návštěvníci. Na oplátku si v jeho areálu užijí bohatý program s prohlídkami, vernisáží, historickým šermem, pohádkou a dalšími aktivitami. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Tajemné prohlídky s Xaverem

Xaver Yáchim Zahozenec provede v neděli poprvé v nové sezóně návštěvníky Slezskoostravského hradu. Kostýmované prohlídky je zavedou do příběhu této kamenné památky, a dokonce si návštěvníci ještě pochutnají na regionálních specialitách. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám