Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Přivítat jaro se zvířátky, vyrobit velikonoční dekorace

Novinky, fis

Tvořivý program plný barev a veselých velikonočních motivů stejně jako pohádky či probouzení medvědů ze zimního spánku můžete tento víkend naplánovat pro svoji rodinu. Výpravu za tradicemi můžete propojit s toulkami historií na některém ze zámeckých okruhů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Výroba sváteční dekorace

Prodloužený velikonoční víkend se kvapem blíží, a tak je na čase se na něj řádně připravit. Jestli ještě nemáte doma pomlázku a sváteční dekoraci, přijďte si ji se svými ratolestmi vyrobit v sobotu mezi 13:00 a 18:00 do Era světa. Čeká vás tvorba zajíčků na špejli, pletení pomlázky či košíčků a spousta dalších velikonočních předmětů. Více zde.

Velikonoce ve Ctěnicích

V zámeckém areálu Ctěnice se víkend ponese ve znamení velikonočních tradic. V sobotu si tam návštěvníci vyzkoušejí pečení jidášů s medem (nebude chybět ani ochutnávka), pletení proutěných pomlázek a uvidí výrobu čerstvého sýra. V neděli se pak mohou těšit na výrobu drátovaných kraslic nebo na malování keramiky. Více čtěte zde.

Vítání jara

V Archeologickém parku Liboc začne v sobotu od 13:30 vítání jara. Účastníci si projdou areál parku, prohlédnou si mimo jiné ukázku středověkých zbraní, děti nadchnou živá zvířátka. Program se bude točit také kolem velikonočních tradic a řemesel. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Veltrusy se loučí se zimou

Jarní období můžete v sobotu přivítat také na zámku Veltrusy. Tam bude spojeno s tvořením, hudbou, květinami a vynášením Morany. Akce začne v 10:30, vynášení Moravy se odehraje v 15:00. Více čtěte zde.

Šili ševci, šili boty

Od začátku března do konce června zvou Dobrovická muzea do Galerie průjezd v Dobrovicích na výstavu Šili ševci, šili boty. Prohlédnete si na ní historickou obuv, dobové sportovní boty i střevíčky princezny Jasněnky ze známé televizní pohádky. Více informací naleznete zde.

Jihočeský kraj

Sůl nad zlato

Mají-li vaše děti rády tradiční české pohádky, vezměte je v neděli na Sůl nad zlato do MěKD Dačice. Divadelní ztvárnění pohádky od Boženy Němcové začne v 10:00. Více zde.

Plzeňský kraj

Jaro v zoo

Zoo Plzeň láká děti i dospěláky, aby v jejím areálu v sobotu od 10:00 přivítali jaro. Na programu jsou soutěže, odemykání České řeky, probouzení lesa... Zvýhodněné vstupné tentokrát získají ti, kteří mají rybí příjmení. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Jarmark v muzeu

Velikonoční jarmark v Muzeu Cheb přinese v sobotu do jinak celkem tichých prostor muzea zpívání, povídání, hudební vystoupení a veselé výtvarné tvoření. Zabaví se návštěvníci všech generací. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Probouzení medvědů

Soutěže, mlsání a hlavně zvířátka budou na děti čekat v sobotu od 13:00 v Zooparku v Chomutově. Chystá se tam probouzení medvědů po zimním spánku, tak si to nenechte ujít. Více zde.

Liberecký kraj

Jarní dračí pohádka

Severočeské muzeum v Liberci zve na Jarní dračí pohádku. Uskuteční se v podání Divadla Rolnička od 15:30. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Les plný zvířátek

Jestli toužíte se svojí rodinou strávit o víkendu aspoň chvilku na čerstvém vzduchu, připojte se v sobotu k akci Les plný zvířátek. Mezi 10:00 a 12:00 přijďte na stanici MHD U Zděné boudy v Malšovicích. Následně vás čeká procházka s hrami, malým lanovým centrem i malováním... Více se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Velikonoce na Betlémě

Od soboty do 10. dubna bude ve skanzenu Veselý Kopec k vidění ve všech roubenkách výstava mapující zvyklosti našich předků. Více informací najdete zde.

Vysočina

Den vody v zoo

Zoo Jihlava oslaví Den vody, připadající na 22. března, s mírným předstihem už v sobotu mezi 10:00 a 17:00. Pro návštěvníky při této příležitosti připravila speciální kvíz, vodní ochutnávku i zábavné vodní hrátky. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Velikonoční kumštování

Do velikonočního světa plného řemesel, zručnosti, barev a tvoření se ponoříte při sobotní návštěvě Zámeckého kulturního centra v Rosicích. Kromě farmářského trhu, mini zoo, středověké vesnice a spousty dobrot se mohou děti těšit na pohádkové divadelní představení od 10:00. Kompletní program naleznete zde.

Olomoucký kraj

Vítání jara

RC Vikýrek ve Vikýřovicích zve v nedělí na Vítání jara, při němž se děti budou účastnit výroby a utopení Moreny, nejrůznějších her a zábavných aktivit. Akce se uskuteční od 9:00 do 11:00. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Velikonoce na zámku

Zámek Lešná u Vlašského Meziříčí o víkendu provoní čerstvé květiny a ozdobí velikonoční dekorace. Návštěvníci tam tedy načerpají tu správnou sváteční atmosféru a budou si moci představit, jak vypadaly Velikonoce šlechticů. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Komentované krmení

V sobotu se v Zoo Ostrava můžete zúčastnit komentovaných krmení některých zvířecích obyvatel areálu. Za hezkého počasí proběhne u výběhu pand a vyder, každopádně se můžete těšit komentované krmení žralůčků, hrochů či medvědů... Více čtěte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám