Hlavní obsah

Tipy na víkend: Projděte setmělým hradem, prohlédněte si zemi nikoho

Novinky, fis

Na masopustní hody stejně jako za kulturou vábí tento víkend skanzeny, muzea, galerie i hrady. Stejně tak se vyřádí nadšení výletníci a tanečníky potěší pokračující plesová sezóna.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Kulturní moment

Výstava Toyen: Vidím neboť je noc v Museu Kampa slibuje návštěvníkům hluboký umělecký zážitek až do poloviny února. Expozice ukazuje obrazy česko-francouzské malířky Toyen, které muzeum zapůjčilo ze státních i soukromých sbírek z Česka a Paříže. Více hledejte zde.

Hurá na brusle

Veřejné bruslení na zimním stadionu Nikolajka si můžete o víkendu užít po oba dny mezi 14:00 a 16:00. Více se dočtete zde.

Český kubismus

Dům U Černé Matky Boží v centru metropole láká denně kromě pondělí na expozici mapující úchvatný pražský kubismus. Prohlédnout si kousek architektonické historie Prahy můžete vždy mezi 10:00 a 18:00. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Noční prohlídka

Jestli už vás trochu omrzely klasické zámecké prohlídky, vydejte se v sobotu na večerní návštěvu zámku Radim. Jeho komnaty si tak prohlédnete v jiném než denním světle. Navíc návštěvníky čeká překvapení. Více hledejte zde.

Masopustní sobota

Veselice s Mirkem a Michalem pobaví v sobotu účastníky masopustního večera Resortu Svět. Bude se tančit, hrát i hodovat. Více zjistíte zde.

Jihočeský kraj

Po jídle do zbrojnice

Sobotní oběd a příjemné posezení v Krčmě Housova mlýna můžete spojit s prohlídkou zdejší filmové zbrojnice. Ta začne v 15:00. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Po kolejích z Přeštic

Víkendové komentované prohlídky výstavy Po kolejích z Přeštic si můžete vychutnat také tuto sobotu a neděli. Expozici naleznete v Domě historie Přešticka. Více zde.

Karlovarský kraj

Zimní prohlídky hradu

Chebský hrad a jeho příběh můžete poznat i v zimě. Během ledna jsou otvírací hodiny hradu o víkendech od 10:00 do 15:00. Z pevnostního valu nabízí hrad navíc hezký pohled na část města a okolní krajinu. Více se dočtete zde.

Ústecký kraj

Zubrnický masopust

Tradiční masopustní slavnost si nenechá ujít ani skanzen Zubrnice. V sobotu od 9:30 do 15:00 tam bude znít hudba, návštěvníci ochutnají lahodné jídlo i pití a samozřejmě nebudou chybět ani masky a převleky. Více se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Země nikoho

Fotografie Jany Hunterové v Severočeském muzeu v Liberci poukazují na aktuální uprchlickou krizi v Evropě. Konkrétně mapují její průběh na srbsko-chorvatské hranici v říjnu 2015. Muzeum je o víkendu otevřené od 9:00 do 17:00. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Vinná brána

Salon Walzel v Meziměstí zve v sobotu mezi 14:00 a 19:00 na Vinnou bránu. Účastníci tam budou moci ochutnat až 53 vín. Můžete se tam navíc romanticky dopravit vlakem. Více zde.

Pardubický kraj

Fatbikový závod

Divokou jízdu na zimní kole zvaném fatbike si užijí v sobotu závodníci na Dolní Moravě. Start proběhne v 11:00 před restaurací U Slona. Více se dozvíte zde.

Vysočina

Papírové modely

Výstava papírových modelů Karla Vláska z Opatova je k vidění v KVIC Opatov. Tento víkend se tam můžete přijít podívat od 13:00 do 18:00. Více zde.

Jihomoravský kraj

Ples jako Brno

Moravská metropole chystá na sobotu velkolepý ples se skvělou hudbou, známými interprety a dalšími lákadly. Přečtěte si o nich zde.

Olomoucký kraj

Výstava fotografií

Strhující snímky fotografa Andreje Bána si můžete od soboty prohlédnout ve Velké Bystřici. Galeriezet, v níž budou vystaveny, je o víkendech otevřená mezi 13:00 a 17:00. Více zde.

Zlínský kraj

Krojový ples

Krojový ples, který bude mít svého krále, zažijete, pokud navštívíte v sobotu v 19:00 KSK Vlčnov. Více hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Z Ovčárny na Skřítek

Horský přechod v Hrubém Jeseníku potěší všechny aktivní výletníky. Sejdou se v sobotu v 7:00 na autobusovém nádraží v Olomouci-Hodolanech, návrat je očekáván okolo 19:00. Více se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám