Hlavní obsah

Tipy na víkend: Zúčastněte se sbírky pivních suvenýrů nebo koštu pálenek

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokračující plesová sezóna láká na taneční parket. Nadějná sněhová pokrývka zase mnohé přitáhne do hor. Ostatní se mohou vydat vstříc gastronomickým zážitkům nebo dobrodružným příběhům na cestovatelských besedách a festivalech.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Sběratelé pivních suvenýrů

Mezinárodní setkání sběratelů pivních suvenýrů potěší v sobotu každého pivaře v Praze a okolí. Zúčastnit se ho můžete od 8:00 ve Studentském domě v Dejvicích. Více hledejte zde.

(Ne)všední Moment

Umělecká výstava Ivany Štenclové v pražském Era světě se zaobírá tématem mezilidských vztahů a všedními momenty, které se zároveň mohou stát nezapomenutelnými. Osobitá díla mladé autorky si můžete prohlédnout už jen do 29. ledna, tento víkend v čase mezi 10:00 a 16:00. Více se o výstavě dočtete zde.

Courání Prahou

Organizované zimní procházky se můžete zúčastnit v sobotu v Újezdu nad Lesy, který bude zároveň také cílem. Půjde se 12, 22, 33 nebo 44 kilometrů — každý podle své volby. Start proběhne od 6:30 do 11:00. Veškeré informace naleznete zde.

Středočeský kraj

Ples duší Kokořínska

Tancem a hudbou můžete odstartovat víkend na Kokořínsku, kde se v pátek od 19:30 chystá slavnostní ples. Přijďte do restaurace Truhlárna, čekat na vás bude welcome drink, občerstvení i tombola. Více hledejte zde.

Zámecký ples

V plesové náladě můžete zůstat po celý víkend. V sobotu se chystá zámecký ples na Štiříně, samozřejmě s živou hudbou. Návštěvníci se naladí na atmosféru zámeckých plesů 17. století a přiučí se barokním tancům. Více se dočtete zde.

Jihočeský kraj

Z Dačic do Jižní Ameriky

Na sobotní dačické besedě s Vojtou a Jeskou Trčkovými uslyšíte zajímavé vyprávění o cestování stopem po Jižní Americe. Začne v 16:00 ve Sportcentru Rock Hill. Více zde.

Plzeňský kraj

Letem světem v Přešticích

Cestopisné přednášky, fotografie, orientální čajovka, hudba i tanec potěší účastníky festivalu Letem světem v Přešticích. Dorazit na něj o víkendu můžete v sobotu od 13:00. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Ples města

Ani Ostrov nezůstane v plesové sezóně pozadu. V sobotu od 20:00 pořádá městský ples, na němž vystoupí ve 22:30 Hana Zagorová, k tanci zahraje Concordia show band. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Krušnohorská třicítka

Sněhové podmínky aktuálně přejí zimním sportům, takže nic nebrání konání akce, jako je například víkendová Krušnohorská třicítka. Závod v běžeckém lyžování se uskuteční na tratích o délce 15 i 30 kilometrů. Pro mladší závodníky budou nachystány kratší trasy. Více zde.

Liberecký kraj

Vivat kutil

Severočeské muzeum v Liberci vystavuje mimo jiné osobité kutilské výtvory, které si lze prohlédnout v expozici Vivat kutil aneb co svět neviděl. Bizarní stejně jako inspirativní kousky z různých oborů muzeum vystavuje do 14. února. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Cyklocestování v Hradci

Cestopisné besedy, fotky i videa na téma cyklocestování uvidíte a uslyšíte tento víkend v konferenčním sále Úřadu práce v Hradci Králové. Zprostředkovaně se tam podíváte do vzdálených horkých i mrazivých krajin. Veškeré informace naleznete zde.

Pardubický kraj

Plakátový fenomén

V neděli se od 14:00 koná slavnostní zahájení výstavy Fenomén československého filmového plakátu od 60. do 80. let 20. století, a to v Regionálním muzeu ve Vysokém Mýtu. Akce se zúčastní výtvarnice Olga Poláčková-Vyleťalová, jejíž plakát získal v roce 1973 ocenění na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. Více zde.

Vysočina

Po stopách historie

To, co vypátrali archeologové o zaniklých středověkých vesnicích na Brtnicku, vypráví výstava Muzea Vysočiny v Jihlavě. Po stopách tří již neexistujících vsí se tam můžete vydat do konce února. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Košt pálenek

Košt ovocných pálenek a kysaného zelí v Mikulčicích proběhne v tamním kulturním domě v sobotu od 14:00. Účastníci ochutnají pálenky z nejrůznějších druhů ovoce - meruněk, hrušek, třešní atd. Dámy více ocení sladší likéry z borůvek, malin a dalších plodů. Více zde.

Svatební show Brno

Chystáte letos svatbu? Přijďte najít inspiraci a užitečné kontakty na Svatební show v Brně. Potrvá celý víkend a objevíte tam tipy na šaty, účesy a další svatební nezbytnosti. Kompletní program si prohlédněte zde.

Olomoucký kraj

Něžnost poznání

V sobotu máte příležitost zhlédnout reprízu zajímavého představení o osudech čtveřice vědkyň hledajících smysl života a poznání. Odehraje se v 15:00 v Pevnosti poznání - interaktivním muzeu vědy v Olomouci. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Dvě výstavy na Soláni

Zvonice na Soláni zahájí v sobotu ve 14:00 hned dvě výstavy najednou - fotografickou expozici Valašsko - Krajina a lidé a uměleckou s názvem Můj svět. Více se o obou výstavách dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Zimní běh Ostravou

Běžecký závod Winter run na osm a čtyři kilometry vypukne v sobotu v Komenského sadech v Ostravě. Tak se dobře oblečte a vyběhněte za sportem. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám