Hlavní obsah

Tipy na víkend: Rohaté prohlídky nalákají pivaře, Mikulášská diskotéka tanečníky

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Advent, Mikuláš, cukroví, tradice, koncerty... Vše se teď točí kolem rychle se přibližujících Vánoc. U víkendového programu je tomu stejně tak. Stačí si jen vybrat, zda volný čas strávíte klidným poslechem hudebního vystoupení, nebo se radši vydáte za aktivnější zábavou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Mikuláš v Zahradách

Mikulášský program pro dospělé nabídnou v sobotu i v neděli Zahrady pod Pražským hradem, mimořádně otevřené od 11:00 do 17:00. Co návštěvníky čeká? Ochutnávky moštů a vín (nejen) z tamní sklizně a také svařáku na zahřátí. Zahrady odkryjí návštěvníkům jedinečný pohled na předvánoční metropoli. Více zde.

Luftování

Mikulášský průvan ve skříních můžete udělat díky dobročinnému bazaru ve Famagusta freshfoodé v sobotu i v neděli od 10:00. Projdete si tam všehochuť zboží - od oblečení a doplňků až po knihy. Více se dočtete zde.

Divadelní festival

Divadla ABC a Rokoko přichystala na sobotu Vánoční festival, který přinese tematická představení. Zhlédnete různorodé příběhy z odlišných prostředí. Jejich seznam naleznete zde.

Středočeský kraj

Knížecí advent

Vánoční jarmark s vůněmi a chutěmi adventu potěší návštěvníky Křivoklátu tento i následující víkend. Zúčastnit se můžete od 10:00 do 17:00. Více si přečtěte zde.

Rohaté prohlídky

Speciální prohlídky Velkopopovického pivovaru se uskuteční v sobotu mezi 13:00 a 17:00 každou celou hodinu. Rohaté prohlídky nabídnou soutěže, pivní ochutnávky i novinky. Více zde.

Jihočeský kraj

Vánoce u pana správce

Podobu adventu a vánočních svátků jako v letech počátku 20. století odhalí návštěvníkům Nových Hradů víkendové prohlídky. Budou se konat tento i příští víkend mezi 10:00 a 15:00 každou celou hodinu. Více se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Spirituál Kvintet

Zámek Kozel zve v neděli od 16:00 na koncert Spirituál Kvintetu. Odehraje se v zámecké jízdárně. Více informací hledejte zde.

Karlovarský kraj

Adventní koncertování

V neděli v 15:00 se v klášterním kostele Zvěstování Panny Marie v Ostrově rozezní koncert sboru Chorus Egrensis. Diváci uslyší známé české koledy a další hudební díla. Více zde.

Ústecký kraj

Opuštěnou krajinou

Doupovsko na přelomu podzimu a zimy poznají účastníci nedělní offroad projížďky, na níž uvidí Klínovec i Říp, ztichlou krajinu Doupovska i kaňon řeky Ohře. Jízdu bude doprovázet zajímavý výklad. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Mikulášská diskotéka

Loužnice zve v sobotu od 20:00 do místní sokolovny na Mikulášskou diskotéku. Na taneční parket možná dorazí i Mikuláš a jeho pomocníci. Více informací hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Adventní klášter Broumov

Po všechny adventní neděle nabízí broumovský klášter prohlídky v příjemné sváteční atmosféře. Přijďte si prohlídnout vánočně vyzdobený interiér a nasát trochu klidu. Navíc se dozvíte také něco o tradicích a zvycích spjatých s koncem roku. Více se dočtete zde.

Pardubický kraj

Mikulášský trolejbus

Chcete se během mikulášské soboty taky trochu pobavit? Projeďte se třeba Mikulášským trolejbusem po Pardubicích. Cestou se dozvíte zajímavosti z historie železniční dopravy. Více zde.

Vysočina

Adventní koncert

V kostele sv. Jiljí v Moravských Budějovicích si v neděli od 17:00 můžete přijít poslechnout vystoupení Kdousovské Scholy a naladit se tak na poklidnou sváteční atmosféru odreagováním od hektického pečení a shánění dárků. Více informací hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Legiovlak ve Slavkově

Slavkov u Brna bude od neděle do úterý zastávkou známého Legiovlaku, který je replikou legionářských vagónů z Československa. Od nedělních 10:00 si ho zájemci prohlédnou na tamním železničním nádvoří. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Vánoční Šternberk

Romantiku svátečně nazdobeného hradu si užijí sobotní návštěvníci Šternberku. Navíc se dozvědí, jaké zvyky provázely vánoční období v minulosti. Více zde.

Zlínský kraj

Česká mše vánoční

Sobotní večer si od 19:00 vezme na zámku Nový Světlov do parády Český komorní sbor členů opery Národního divadla v Praze a Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín. Společně představí jedinečné ztvárnění České mše vánoční. Nenechte si ho ujít. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Přehlídka betlémů

Jestli si rádi prohlížíte betlémy, zajeďte se podívat na Slezskoostravský hrad, kde jich od soboty až do 8. ledna 2016 uvidíte řadu, a to jak dnešních, tak i těch historických. Porovnat můžete také betlémy z perníku, keramiky, krajky, skla a dalších materiálů. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám