Hlavní obsah

Ve Vysokých Tatrách značkují nové běžecké tratě

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Milovníci běhu se mohou těšit na nové běžecké tratě s nádherným panoramatem Vysokých Tater. Připravují zde totiž tratě různé náročnosti pro začátečníky i náročnější sportovce.

V Tatrách budují trasy pro běžce a nordic walkingVideo: TV Markíza

 
Článek

„Od Štrby po Tatranské Matliare značkujeme sto devět kilometrů tratí,“ řekla televizi Markíza Lucia Dubielová, výkonná ředitelka Sdružení cestovního ruchu Vysoké Tatry. Běh je jedním z nejpopulárnějších sportů na světě. Vysoké Tatry poskytují tomuto sportu určitě největší a nejhezčí “tělocvičnu” na Slovensku. „Bez bagrů a jediné cihly zde dokončují něco, co má přitáhnout tisíce fanoušků tohoto sportu,“ uvedla televize.

Tratě povedou většinou po již existujících chodnících a lesních cestičkách. V nabídce budou okruhy po rovince, s mírným stoupáním nebo také extrémní okruhy, které jsou určeny pro výborné sportovce.

„Najdeme zde malý okruh, který má kolem kilometru, ale jsou zde i okruhy dlouhé přes deset kilometrů,“ říká Viera Halásová ze Sportovního klubu Štrbské Pleso.

Jedna z nejtěžších tras vede na Skalnaté Pleso. „Všechny okruhy jsou orientovány do lokalit, kde se dá bezpečně sportovat,“ dodal starosta obce Stará Lesná Peter Hritz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám