Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: S lampou do podzemí a v neděli na diskotéku

Novinky, fis

Taneční, zábavný i naučný program dětem přináší také druhý listopadový víkend. Tentokrát se alespoň částečně možná ponese v duchu legendy o svatém Martinovi a jeho příjezdu na bílém koni.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Čínští draci - létající bytosti

Sobotní výtvarná dílna Náprstkova muzea se zaměří na čínské draky. Otevře se v 15:00 a děti se v ní nejen kreativně vyřádí, ale také se toho spoustu dozvědí. Více čtěte zde.

Mateřídouškové výlety

Za hrami a dobrodružstvím do přírody se se svými ratolestmi můžete vydat v sobotu mezi 9:30 a 15:00. Vyrážet se bude od Toulcova dvora. Více informací najdete zde.

Šestka slaví narozeniny

Sobota se v OC Šestka ponese ve znamení narozeninových oslav. Pro děti budou nachystané soutěže, rozsvítí se Strom splněných přání a nebude chybět ani divadelní pohádka. Více zde.

Středočeský kraj

Svatomartinské posvícení na Loučeni

Zámek Loučeň zve o víkendu na posvícení s rytíři, šermíři, příjezdem sv. Martina, sokolníky, fakírem či dobovou hudbou. O dalším programu se dočtete zde.

S lampou do podzemí

Hornický skanzen Mayrau chystá na neděli pro děti tvořivý i dobrodružný program, který začne ve 14:00. Děti si v kreativní dílně nejprve vytvoří světlo. To jim pak poslouží při putování tajuplným podzemím. Více zde.

Jihočeský kraj

Hračkárna

Festival stylových hraček proběhne v sobotu od 10:00 do 18:00 v Táboře. Celodenní jarmark bude plný originálních hraček, které v obchodech běžně nevidíte. Děti se zabaví v herních koutkách a na divadelních představeních. Více informací naleznete zde.

Plzeňský kraj

Animánie

Pokud už jsou vaše děti starší a na pohádky je neutáhnete, zavítejte s nimi na plzeňský festival animovaných filmů Animánie. Kromě promítání se tam o víkendu můžete zúčastnit také otevřených dílen s názvem Komiks a Character design. Program najdete zde.

Karlovarský kraj

Nedělní disko

V rytmech zumby se budou v neděli od 14:00 vlnit návštěvníci karlovarského Brooklyn music clubu. Ještě předtím (v 10:00) si v centru Hopo Hopo mohou nechat obličej ozdobit barvičkami. Více si přečtěte zde.

Ústecký kraj

Pohádkový Duchcov

Zámek Duchcov láká v neděli od 15:00 na hudební pohádku O princi Vendelínovi, který si v převleku hrál na někoho, kým nebyl. Více zde.

Liberecký kraj

Princezna a sv. Martin

Na zámku Horní Libchava si v sobotu poslechnete pohádkovou legendu o sv. Martinovi, a to přímo během prohlídek s princeznou. Ty budou probíhat mezi 13:00 a 17:00. Více naleznete zde.

Padající nebeské kamení

Přednášku s názvem Pozor, padající kamení! plánuje na sobotu od 17:00 iQlandia. Starší zvídavé děti by stejně jako dospělé návštěvníky mohlo zajímat, kde se tzv. blízkozemní planetky berou, jaké představují pro naši planetu riziko a jak mu můžeme předcházet... Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Trhy a speciální prohlídky

Nejen bohaté občerstvení svatomartinských trhů, ale také mimořádné prohlídky zámku Doubleby si zájemci užijí v neděli. Dvě speciální prohlídky začnou v 11:00 a 14:00. Více zde.

Pardubický kraj

Pohádka o Golemovi

V sobotu odpoledne od 15:00 zhlédnou diváci v Muzeu loutkářských kultur v Chrudimi pohádku o tajemném Golemovi a jeho obrovské síle. Více čtěte zde.

Vysočina

Veselá pouť

V sobotu od 15:00 začne v třebíčském Divadle Pasáž představení Veselá pouť. Diváky zavede do pestrého a hlučného prostředí pouti, k vidění budou dokonce i loutky v nadživotní velikosti. Více informací naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Za poznáním i zábavou

Pokud vaše děti baví se učit novým věcem a poznávat, jak svět kolem nich funguje, mohla by je bavit návštěva brněnského centra Vida zaměřeného na interaktivní zábavu plnou pokusů, vědy a poznání. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Svatomartinské odpoledne

Velká Bystřice a její Zámecké náměstí se v sobotu od 14:30 do 19:00 zaplní účastníky svatomartinského programu. Sv. Martin dorazí na bílém koni, budou se prodávat kouzelné lektvary a tajit dech se divákům bude u ohnivého vystoupení. Do programu nahlédněte zde.

Zlínský kraj

Zámek v záplavě ozdob

Zámek plný baněk je výstava, která od soboty začne na zámku Lešná. Návštěvníci si tam prohlédnou bezpočet vánočních ozdob a získají tak vánoční inspiraci. V zámeckých chodbách a komnatách navíc zavoní čerstvé jehličí. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Malý svět techniky slaví

Narozeninový program tento víkend proběhne v Malém světě techniky U6 v Ostravě, a to vždy od 10:00 do 18:00. Návštěvníci se mohou těšit na malování na obličej i tvořivou zábavu. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám