Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vychutnejte si živě slavné filmové melodie, proběhněte večerní České Budějovice

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkend plný sportu a gastronomických radovánek se může zdát jako ideální. Zvláště pak, když se tento program zpestří kulturním či duchovním vyžitím. Vše nabízí druhý říjnový víkend.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Ve jménu kávy

Coffee festival si o víkendu užijí milovníci jakýchkoliv druhů kávy. Dozvědí se více o přípravě tohoto nápoje a jistě také ochutnají. Akce bude probíhat v Národním zemědělském muzeu na Letné v obou dnech od 10:00 do 18:00. Více se dozvíte zde.

RepliCon 2015

Veletrh šermu a fantazy můžete v sobotu i v neděli navštívit na pražských Hájích, a to od 9:00. Zažijete přednášky, semináře i exhibice. Více naleznete zde.

Festival módy

Fashion na Novoměstské radnici je akce, která uchvátí všechny příznivce módy a originálního designu. Na víkendových přehlídkách se představí české i zahraniční módní značky nejen s oblečením, ale také s doplňky. Vše se dočtete zde.

Středočeský kraj

Slavné filmové melodie

Znělky, které se vám vryly pod kůži, nebo vám budou minimálně povědomé, zahraje v sobotu Pražský filmový orchestr v kutnohorském Městském Tylově Divadle. Vystoupení začne v 19:00, těšit se můžete mimo jiné na písně z bondovek, Pirátů z Karibiku, Četnických humoresek... Více informací najdete zde.

Knihofest 2015

Jestli vás ještě nepohltil trend digitálních čteček a dáváte stále ještě přednost klasickým knihám, navštivte v sobotu Městskou knihovnu Beroun. Knihofest nabídne několik tematických sekcí, ve kterých si najdou své fandové poezie i odborné literatury. Více zde.

Jihočeský kraj

Night run České Budějovice

Desetikilometrový běžecký závod odstartuje v sobotu v 18:30 z náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. Účastníci zaběhnou dva pětikilometrové okruhy. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Safari Art 30 de luxe

Od pátku do neděle máte možnost v Plzni navštívit hudební, módní, knižní a lecjaký další program v rámci festivalu Art Safari ve Studiu Bubec. Akce bude zahájena v pátek v podvečer. Více zde.

Karlovarský kraj

Jablečný festival

Lázeňský festival jablek proběhne v sobotu od 11:00 na kolonádě Mariánských Lázní na počest podzimní sklizně. Ochutnáte tam samozřejmě množství jablečných dobrot, atmosféru zpříjemní živá hudba. Více informací naleznete zde.

Ústecký kraj

Duchcovský viadukt

Běžci si přijdou na své také v rámci závodu Duchcovský viadukt, jehož 61. ročník se uskuteční tuto sobotu. Závodit se bude v mnoha věkových kategoriích, propozice zjistíte zde.

Liberecký kraj

Temné obrazy na hradě

Tajuplné fotografické obrazy si o víkendu přijďte prohlédnout na hrad Valdštejn. Pocházejí z dílny Martina Táborského, který se nadchl pro takzvaný Sabatierův efekt. Výsledkem je série černých obrazů, které v sobě skrývají mnoho stínů, a každý v nich může vidět trochu jiné detaily. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Maraton v Hradci

Běžecká výzva přijde v samotném závěru týdne. V Hradci Králové odstartuje maraton, jehož trasa povede historickým centrem města a blízkými lesy. Start je plánován v 11:15. Vše se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Koňská výstava ve Slatiňanech

Muzeum koní ve Slatiňanech pořádá v sobotu v 11:00 a 13:00 prohlídku komentovanou přední českou hipoložkou Lenkou Gotthardovou. Bližší informace naleznete zde.

Velká pardubická

Slavný den - Velká pardubická - nastane v neděli, a to ve svém 125. ročníku. Více se o napínavých dostizích a dějinách závodu dozvíte zde.

Vysočina

Den stromů 2015

Muzeum regionu Valašsko zve v sobotu do zámeckého parku Brankách na Moravě, kde se uskuteční Den stromů s projektem 72 hodin. Řeč bude o dobročinnosti, zimním jídelníčku v ptačích krmítkách, zapojit se budete moci také do workshopu na výrobu ptačí budky nebo do ochutnávek plodů různých stromů. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Slatiňanský košt vín

Brno-Slatina pořádá v sobotu velkolepou vinnou degustaci. K ochutnávce bude přes 140 druhů vín od nejlepších moravských vinařů. Za zvuků cimbálovky akce začne v 15:00. Více zde.

Olomoucký kraj

Astrovíkend v Olomouci

Centrum Fontána bude po celý víkend otevřené zájemcům o rady léčitelů, astrologů, psychoterapeutů a dalších odborníků na esoteriku. Akce s názvem Astrovíkend proběhne v sobotu mezi 9:00 a 18:00 a v neděli od 10:00 do 17:00. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Na kole vinohrady

Na kole vinohrady Uherskohradišťska poznáte nejen přírodní skvosty regionu, ale také jeho historii. V sobotu proběhne 10. ročník zavírání cyklostezek, a to od 8:30. Sportovní resty můžete dohnat právě tam. Více hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Tajemství ostravských soch

Příběhy, které jste neznali, souvislosti, které by vás nenapadly... V sobotu se mezi 10:00 a 14:00 můžete vydat příjemnou procházkou za příběhy ostravských soch. Vše se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám