Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Soutěžit ve skákání nebo stavět lego

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odreagovat se od začátku školního roku budou mít příležitost vaše děti o víkendu. Vezměte je do světa lega, kde si pohrají s kostkami i populárními panáčky. Rošťáci se do sytosti vyřádí v Hopsáriu, zvídavé děti zase ocení některou z pohádkových stezek s úkoly.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Stěhovaví ptáci v zoo

O tom, kam na podzim mizí stěhovaví ptáci, se dozvíte v sobotu v Zoo Praha. Mimo jiné zjistíte, jakým způsobem se práci kroužkují. Kromě toho se v sobotu můžete zúčastnit také komentovaného krmení nebo večerních prohlídek mezi 20:00 a 22:00. Více hledejte zde.

Lego víkend

OC Černý Most zve stavebnicové nadšence na víkendové hraní s legem. Oblíbené postavičky si najdou kluci i holky, kromě stavění je čekají také soutěže. Více si přečtěte zde.

Den letiště

Letiště Letňany zve v sobotu od 10:00 zájemce na pestrý program. Návštěvníci si prohlédnou historická letadla z první republiky i dalších období, stejně jako moderní stroje. Zúčastní se také modeláři se svými výtvory a ukážou, jak se udrží nad zemí. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Štrůdl v Mníšku

Divadelně-hudební festival v Mníšku pod Brdy začne v sobotu v 10:00 na farní zahradě. Nabídne představení pro děti i dospělé. Večer přinese živé hudební vystoupení. Více zde.

Zámecké stolování

Jak se vařilo pro šlechtu a jak vypadalo její stolování, ukáže víkendová expozice zámku Hořovice. Speciální prohlídky začnou v obou dnech od 10:00 a skončí v 16:00. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Klokaní soutěže

Oba víkendové dny od 14:00 si mohou vaše ratolesti zasoutěžit v hopsání. Svoji výdrž zúročí v českobudějovickém Hopsáriu. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Pohádkový les

Ve Spáleném Poříčí to o víkendu bude žít! V sobotu proběhne rozloučení s létem, které nabídne dětem zábavné soutěže, dospělým večerní taneční zábavu a také folklorní koncert. V neděli se děti mohou těšit na Pohádkový les skřítka Fabiána, který je zavede do blízkosti tamního zámku. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Po stopách Kartebuňka

Po stopách lesního tvora Kartebuňka se vydají návštěvníci areálu Novako na Božím Daru. Stopování začne v sobotu ve 14:00. Více informací naleznete zde.

Ústecký kraj

Loučení s létem

Indiánské loučení s létem nabídne sobota v Café Zámeček Lovosice. Od 14:00 na děti čeká program s indiánskou tematikou. Nebude chybět teepee, pletení slámy, lukostřelba, projížďky na koních a další aktivity. Více čtěte zde.

Večerníčkovský pohádkový les

Zámek Krásný Dvůr chystá na sobotu od 13:00 do 17:00 večerníčkový program pro děti. Na tamní herní trase budou děti potkávat pohádkové postavy, v cíli navíc dostanou odměnu. Bližší informace naleznete zde.

Liberecký kraj

Sklářská Pouť

Osada Kristiánov v Jizerských horách zve na sobotní Mariánskou sklářskou pouť. Začne v 9:00 a potrvá do 16:00. Děti se mohou těšit hned na několik pohádkových představení. Více zde.

Královéhradecký kraj

Speciální zámecké prohlídky

Náchodský zámek uspořádá v sobotu večerní prohlídky, na nichž se návštěvníci potkají mimo jiné s někdejší obyvatelkou zámku, kněžnou Marií Benigovou neboli Černou paní. Prohlídky začnou ve 21:00, 22:00 a 23:00. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Odhalený zámek Litomyšl

Za příběhem zámku Litomyšl se vydají návštěvníci speciálních stavebně-historických prohlídek, které je zavedou na běžně nepřístupná místa. Prozradí také mnoho zajímavostí z historie stavby. V sobotu i v neděli se jich můžete zúčastnit od 11:00 do 14:00. Více zde.

Vysočina

Pohádková vesnička

Podlesíčko zve v sobotu i v neděli na prohlídky, při kterých se dozvíte příběh o zatoulané muchomůrce. Společnost vám budou dělat pohádkové bytosti a jako obvykle si děti budou moci také zasoutěžit. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Ždánický histopedál

Na chvíli zpátky do minulosti se přenesou účastníci víkendové akce ve ždánickém zámeckém parku. Proběhne v rámci ní mimo jiné jízda na historických kolech v dobových kostýmech. Děti si pak zadovádí na tříkolkách, odrážedlech i kolech. Vše se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Druhé patro zámku Velké Losiny

Zajímavou a poučnou exkurzí bude sobotní prohlídka druhého patra losinského zámku. Speciální prohlídky v rámci Dnů evropského dědictví začnou v 15:00 a 17:00. Více zde.

Zlínský kraj

Podhostýnský Slamák

Rodinný festival v Brusném začne v sobotu v 10:00 a nabídne například kovbojské představení, a několik hudebních vystoupení. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Gulášové slavnosti

V sobotu se ve Štramberku uskuteční soutěžní klání ve vaření guláše. Ochutnat je můžete dorazit i vy. Nabrané kalorie od 18:00 vytančíte během vystoupení country kapely. V rámci doprovodného programu bude pro děti připraven například skákací hrad. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám