Hlavní obsah

Hradozámecká noc odemkne komnaty ve večerních hodinách

Novinky, fis

Šestý ročník akce Hradozámecká noc proběhne již tuto sobotu. Díky tomu se o víkendu mohou milovníci památek těšit na prohlídky hradů, zámků i některých klášterů ve večerních a nočních hodinách.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Speciální program s kostýmy, osvětlením, hranými scénkami a dalšími atrakcemi chystají na tento víkend desítky památek napříč všemi kraji Česka. Některé historické objekty připomenou osobnosti spjaté s jejich minulostí, jiné významné dějinné události.

Například hrad Roštejn nabídne při svých hraných prohlídkách koncil v Kostnici probíhající v letech 1414 až 1418. Na zámek Duchcov se zase vrátí slavný svůdník Casanova. Zámek Loučeň bude pohádkovější. Návštěvníci se tam stanou hosty na svatbě Lady Marion a ochránce chudých Robina Hooda.

V Brně se zájemci projdou po čtyřech zpřístupněných vilách. Prohlédnou si interiér známé vily Tugendhat, dále také Stiassni, Löw-Beerovy a Jurkovičovy vily.

V Plzeňském kraji se můžete v rámci Hradozámecké noci kromě hradů Rabí a Švihova či Tachovského zámku a Horšovského Týna podívat také do kláštera Kladruby. V hlavním městě se zase kromě Chvalského zámku otevře Valdštejnský palác a Zahrady pod Pražským hradem.

Kompletní seznam památek a jejich programu naleznete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám