Hlavní obsah

Koupaliště Michal zve na horor i romantiku. Poprvé otevřelo letní kino

Na sokolovském koupališti Michal letos poprvé funguje letní kino. Horory, romantické filmy i další kasovně úspěšné snímky tu od začátku července zhlédly stovky diváků. V srpnu plánuje sokolovský Městský dům kultury (MDK) dalších pět promítání, uvedl ředitel MDK Ladislav Sedláček.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Letní kino v areálu koupaliště Michal

Článek

„Kino má mnohem větší úspěch, než jsme čekali. Na některé filmy přišlo i více než 180 platících diváků. Náklady na provozování kina se nám tak i při vstupném 30 korun na osobu vrací. Jen pokud je horší počasí, chodí návštěvníků méně," řekl Sedláček.

Středeční projekci hororu Ghoul podle něj zhlédlo 69 lidí. Dvakrát musela být projekce kvůli silnému větru a dešti zrušena. „Koupaliště Michal jsme zvolili především kvůli jeho mírně odlehlé poloze. Kdekoli ve městě by promítání mohlo rušit spoustu lidí, takhle nikoho neobtěžuje. Navíc je na koupališti pro diváky k dispozici zázemí," uvedl ředitel.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Plátno letního kina

Návštěvníci se mohou v areálu při promítání občerstvit nebo využít sociální zařízení. K promítání MDK vybírá divácky oblíbené filmy — romantiku, komedie i akční. „A samozřejmě promítáme horory. Ty k letnímu kinu neodmyslitelně patří," doplnil Sedláček.

Úspěch sklidil například kasovní trhák Padesát odstínů šedi nebo horor Poltergeist. Letní kino mělo obyvatelům Sokolova také částečně nahradit kino Alfa, které bylo v červenci v rekonstrukci. Znovu otevře 1. srpna a divákům nabídne lepší zvuk, obraz i zázemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám