Hlavní obsah

Tipy na víkend: Zabojujte si v polštářové bitvě, odpočiňte si u čaje

Novinky, fis

Jestli vám léto způsobilo nadbytek energie, zužitkujte ji třeba při tanci na některém z víkendových hudebních festivalů. Pokud sil máte naopak nedostatek, odpočiňte si třeba v Mariánských Lázních u čaje.

Foto: Profimedia.cz

O víkendu si na pražský Václavák vezměte polštář na bitvu. Ilustrační foto

Článek
Praha

Letní brunch na lodi

Pokud máte chuť si dopřát něco výjimečného, zkuste nedělní brunch na lodi Bohemia Rhapsody. Uvidíte z ní historické skvosty Prahy a skvěle se najíte. Více čtěte zde.

Street Food Jam

Cross Club zve v neděli na originální food festival, který se mimo jiné soustředí na ekologii a dobročinnost. Konat se bude každou druhou srpnovou i zářijovou neděli. Akce začne v 11:00 a protáhne se až do večerních hodin. Vstupné je zdarma. Více zde.

Polštářová bitva

V centru metropole, přímo na Václavském náměstí, se v sobotu strhne divoká polštářová bitva. Jestli u toho nechcete chybět, přijďte mezi 14:00 a 15:00.

Středočeský kraj

Natruc Kolín

Kolínský Kmochův ostrov nabídne v sobotu od 11:30 bohatý hudební program. Vystoupí Visací zámek, Šwor, Monkey Business, Xindl X a další interpreti. Více informací naleznete zde.

Country festival

Country festival Malá Lečice začne v sobotu ve 13:00. Návštěvníci zhlédnou hudební, ale i taneční vystoupení. Více zde.

Jihočeský kraj

Strašidlo Cantervillské

V sobotu od 20:00 můžete v klášteře Zlatá Koruna zhlédnout divadelní představení Strašidlo Cantervillské na motivy díla známého spisovatele Oscara Wildea. Více čtěte zde.

Večer do Dačic

Noční prohlídky dačického zámku proběhnou v pátek a v sobotu od 19:00, 20:00, 21:00 a 22:00. Tématem bude romance ve šlechtické rodině Dalbergů. Více se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Klášterní barokní noc

V rámci festivalu 9 týdnů baroka ožije také Klášter Kladruby. V sobotu od 19:00 se můžete zúčastnit speciálního programu, v jehož závěru uvidíte barokní ohňostroj. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Čajový dýchánek

Festival čaje nazvaný Čajokrásno se v neděli uskuteční v Mariánských Lázních. Sejdou se na něm profesionálové i nadšenci do čajů a čajových rituálů. V rámci akce se bude také meditovat, cvičit a poslouchat hudba. Více informací naleznete zde.

Ústecký kraj

Houmrův triatlon

Kdo si touží pořádné protáhnout tělo, ocení sobotní Houmrův triatlon v Jiříkově. Zúčastnit se ho mohou zájemci různých věkových i výkonnostních kategorií, včetně dětí. Více se dočtete zde.

Liberecký kraj

Cestovatelský Bezděz

V sobotu se z hradu Bezděz dostanete až do vzdálené Keni a Tanzánie díky cestovateli a fotografovi Václavu Šilhovi. Navíc zůstane otevřená věž pro večerní podívanou do okolí a také bude přístupná hradní kaple. Vše se dozvíte zde.

Zadarmo Fest

Okolí Máchova jezera se v sobotu rozezní vystoupeními hned sedmi hudebních interpretů. Poslechnete si různé žánry, a to v příjemném prostředí pláže Klůček. Akce začne v 17:00. Více zde.

Královéhradecký kraj

Nábřežní jazzová pouť

Máte rádi jazz? Hradec Králové se na něj jako tradičně opět zaměří živými vystoupeními jazzových muzikantů. Ti vás v sobotu jazzovou poutí osvěží při vaší procházce po nábřeží. Vše se dočtete zde.

Pardubický kraj

Noční zámek

Moravská Třebová Sobotní noční prohlídky ukáží zámek Moravská Třebová v dosti jiném světle. Začnou od 22:00 a návštěvníci zavedou dokonce i do potemnělé středověké mučírny. O tajuplnou atmosféru tedy nebude nouze. Více zde.

Vysočina

Staré míry a váhy

Šlakhramr v Hamrech poblíž Žďáru nad Sázavou nabídne v sobotu expozici se starými měrnými jednotkami. Dozvíte se tam, kolik měřil loket, co v přepočtu na dnešní míry znamená máz... Přijďte od 10:00 do 17:00 a všechno se dozvíte. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Šardické sklepy dokořán

V sobotu od 11:00 budete mít možnost okoštovat vinné poklady šardických sklepů. Těšit se můžete také na grilované dobroty a hudbu. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Šternberský kopec

Hrad Šternberk ozvučí v sobotu od odpoledne hudební festival, na kterém vystoupí mimo jiné skupina Alkehol, Mňága a Žďorp i David Koller... Do programu nahlédněte zde.

Zlínský kraj

Folková sobota

Open air festival Folková sobota ve dvoře zavede v sobotu do Kroměříže, jak sám název napovídá, milovníky folku. Více o tom, kdo na akci vystoupí a na kolik vyjde vstupné, se dočtete zde.

Moravskoslezský kraj

Komentovaná prohlídka zahrady

Odreagováváte se nejraději v přírodě? Možná vás tedy zaujme komentovaná prohlídka zámecké oranžérie a okrasné zahrady zámku Raduň. Zúčastnit se jí můžete v sobotu od 14:00. Bližší informace naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám