Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na loutkový festival či hororovou noc se strašidly

Novinky, fis

Prázdniny se o víkendu překulí do druhé poloviny. Pokud jste si je zatím se svými dětmi nestihli pořádně užít, o víkendu máte skvělou šanci. Těšte se na mlsání ovocných knedlíků, maraton loutkových představení, speciální prohlídky hradů a zámků či výlet za zvířátky a nadpřirozenými bytostmi.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Ilustrační foto

Článek
Praha

Dyzajn market

Zajímá vás móda, ale nemáte hlídání pro děti? Vezměte je s sebou. Organizátoři víkendového dyzajn market Festivalu mysleli i na ně. Kromě módních přehlídek, hudebních vystoupení a další zábavy pro dospělé, se zabaví také nejmenší návštěvníci. Do programu nahlédněte zde.

Vlastivědné vycházky

Patříte mezi výletníky a máte rádi cíle? Sobota přinese nejeden. Prague City Tourism zve na další z řady vlastivědných vycházek - tentokrát okolo bývalých vápencových lomů. Sraz je ve 14:50 na zastávce Mořina - odbočka lom. Vše se dozvíte zde.

Za den kolem světa

Pražská zoo slibuje sobotním návštěvníkům rychlou cestu kolem světa. Dobrodružné povahy si navíc odnesou dárek. Kromě toho bude probíhat pravidelné komentované krmení a večerní prohlídky zoo. Více informací hledejte zde.

Středočeský kraj

Slavnost ovocných knedlíků

Pokud patříte mezi milovníky sladkých ovocných knedlíků, nad víkendem se vám budou sbíhat sliny. Právě tuto pochoutku nabídne na nádvoří kromě dalšího programu zámek Konopiště. Více zde.

Bitva na Mělníku

Rytířský turnaj, kejklíře, divadelníky, dokonce i hady a dravce nabídne sobotní bitva na Mělníku. Akce začne ve 13:00, bitva odstartuje o tři hodiny později. Více naleznete zde.

Jihočeský kraj

Pohádkový Chlum u Třeboně

Od středy do neděle trvají vodnické slavnosti v Chlumu u Třeboně. Kromě vodníků se tam sejdou i jiné nadpřirozené bytosti - strašidla, hejkalové, rusalky... Děti si užijí diskotéku, vodnický jarmark a spoustu další zábavy. Více se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Noční prohlídky Horšovského Týna

Každou srpnovou sobotu, počínaje tou první, se návštěvníci společně s kastelánem vypraví za zajímavostmi Horšovského Týna. Prohlédnou si mimo jiné zámeckou kuchyň, porcelán i betlémy. Více informací naleznete zde.

Karlovarský kraj

Pohádka na Lokti

V sobotu v podvečer se na Lokti odehraje pohádkové představení o staré vyhozené knize a jejích pohádkových bytostech. Začne v 17:00. Více se o příběhu dočtete zde.

Chvála medu

Slaďoučké medové slavnosti chystá na sobotu Horní Hrad. Návštěvníci se na akci dozvědí spoustu zajímavostí a pobaví se u kulturního programu. Děti si zamilují tvorbu svíček z medových plástů i pozorování včel pod mikroskopem. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Večerní safari

Safari expres projíždí každý prázdninový pátek a sobotu od 20:15 zoopark Chomutov. Pasažéři se setkají se zubry, muflony, jeleny a dalšími zvířaty. Více najdete zde.

Liberecký kraj

Šermíři na hradě

Na Grabštejn se o víkendu sjedou šermíři. V sobotu i v neděli se budou od 11:30, 14:00 a 16:00 utkávat v napínavých soubojích. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Loutkohrátky na zámku

Postavičky na provázku přímo v akci zažijete v sobotu od 13:30 na zámeckých Loutkohrátkách na Potštejně. Společně s dětmi zhlédnete více či méně tradiční české pohádky, prohlédnete si nejen dřevěné, ale i hadrové či papírové loutky. Více zde.

Pardubický kraj

Divadelní pouť na hradě

Svojanov zve v pátek i v sobotu malé divadelní nadšence, aby přišli zhlédnout šňůru pohádkových vystoupení. Těšit se mohou na Princeznu na hrášku, Červenou Karkulku, Pověsti české, Začarovaný les a další představení. Do programu nahlédněte zde.

Vysočina

Hororová noc

Říše Fábula chystá pro své malé návštěvníky na sobotu hororovou noc s duchy a šílenci, ale také se zábavou, jídlem a pitím. Jestli mají vaše děti pro strach uděláno, zavítejte na akci od 19:00. Více zde.

Jihomoravský kraj

Michal Nesvadba v Jevišovicích

V jevišovickém sportovním areálu vystoupí v sobotu od 17:00 Michal Nesvadba, které děti dobře znají z pořadu Kouzelná školka. Michal bude s dětmi mluvit mimo jiné o pohádkových knížkách. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Karneval na hradě

Reje masek se společně s dětmi můžete zúčastnit v sobotu i v neděli na hradě Bouzov, a to od 16:00 do 18:00. Dětský karneval proběhne na I. hradním nádvoří. Více hledejte zde.

Bunkr cup 2015

Další ročník Bunkr cupu zve na netradiční soutěže či prohlídky vybavení lehkého opevnění. Bližší informace se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Všeminské slavnosti

V sobotu od 15:00 jste zváni na Všeminské slavnosti v TJ Sokol Všemina. Děti se zabaví na skákacím hradu, při soutěžích, malování na obličej i na diskotéce. Dospělé zaujme bubnové vystoupení, seskok parašutistů i večerní zábava. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Speciální prohlídky zoo

Do běžně nepřístupných míst se mohou dostat letní návštěvníci Zoo Ostrava. Každý pátek a sobotu mají možnost nahlédnout do skleníků, v nichž si zoo hýčká exotické rostliny. Komentované prohlídky začínají od 11:00, 13:00 a 15:00. Sraz bývá u expozice plameňáků blízko vstupu do zoo. Více hledejte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám