Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Řádit s indiány nebo do vodního světa

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prázdniny se blíží ke své polovině, času na letní radovánky je ale stále dost. O víkendu si navíc volna můžete užít společně se svými dětmi. Zamiřte do indiánské vesničky, na kostýmované prohlídky hradů a zámků nebo třeba někam k vodě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Víkendové léto na chalupě

Zábavně-poučnou výstavu připravilo pro rodiny s dětmi Národní muzeum. Jmenuje se Národopisné ohlédnutí - Česká chalupa dnes a její zahájení se uskuteční v sobotu. Proběhne hravé odpoledne, při kterém se účastníci seznámí s různými exponáty a děti se dozví, jak se dříve žilo na venkově a jaké to je trávit léto na chalupě dnes. Více čtěte zde.

Prázdninová lekce angličtiny

Aby vaše děti ani v létě příliš nezahálely, vezměte je třeba na sobotní zábavnou lekci angličtiny od 11:00 do pražských Malešic. Předchozí registrace je nutná. Více zde.

Neděle ve Žlutých lázních

Jestli chcete strávit víkend venku s dětmi, ale zároveň byste si na chvilku rádi vyčistili hlavu třeba při sportu nebo společném obědě s partnerem, můžete v neděli zavítat do Žlutých lázní. Mezi 11:30 a 17:00 tam funguje dětský koutek s hračkami, zábavným programem a profesionálním dohledem. Více informací naleznete zde.

Středočeský kraj

Otevření vodní říše

Zábavní areál Mirakulum v Milovicích zve v sobotu od 11:00 na slavnostní otevření Vodního světa. Vystoupí kouzelník, Myš a Maš i psi, kteří umějí tančit. Více se dozvíte zde.

Oživená zámecká kuchyně

Jak se vařilo pro šlechtu, poznají o víkendu návštěvníci zámku Žleby. Kuchtíkům nahlédnou přímo pod ruce. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Zámecké slavnosti

Pestrý víkendový program si užijete také na zámku Brandlín, kde v sobotu od 11:00 propuknou Zámecké slavnosti. Vystoupí šermíři, tanečnice, kejklíři, bude se dokonce i věštit. Více informací naleznete zde.

Plzeňský kraj

Mezinárodní výstava koček

Jestli vaše rodina patří k milovníkům koček, jistě vás zaujme víkendová mezinárodní výstava koček v Plzni. Navštívit ji lze v sobotu mezi 9:00 a 18:00 nebo v neděli od 9:00 do 17:30 v Parkhotelu Plzeň. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Svatoanenská pouť

Na Božím Daru začne v sobotu od 10:00 Svatoanenská pouť. Proběhne filmové promítání, dětské divadélko, otevřou se tematické dílničky u stánků a roztočí kolotoče. Více zde.

Ústecký kraj

Hurá za indiány

Jak žily a bydlely známé indiánské kmeny, na jaké hudební nástroje hrály, jak rozdělat oheň nebo střílet z luku... To vše se dozvíte, když dorazíte v sobotu mezi 10:00 a 17:00 do indiánské vesničky Rosehill v Růžové u Děčína. Ve 14:00 začne speciální show. Více čtěte zde.

Za pohádkou na zámek

O bubácích a hastrmanech je pohádka, kterou v neděli zhlédnou návštěvníci zámku Velké Březno od 14:00. Divadelní představení vzniklo na motivy díla Josefa Lady. Více zde.

Liberecký kraj

Šermíři na Bezdězu

V sobotu v 11:00, 12:30, 14:00 a 15:30 můžete být svědky soubojů šermířů skupiny Askalon. Napínavá podívaná se odehraje na hradě Bezděz. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Toulavý baťoh

V neděli mezi 9:00 a 18:00 vezměte do Police nad Metují své ratolesti na akci nazvanou Toulavý Baťoh. Jedná se o den her a plnění úkolů s balónkovou show, kolotočem i kouzelníkem. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Jabloňová víla

Pohádku o víle Nonetce můžete naposledy vidět tuto sobotu v 16:00 ve Slatiňanech. Na představení je nutná předchozí rezervace. Více hledejte zde.

Den dřeva a medu

Památková rezervace Betlém Hlinsko zve v sobotu na program zaměřený na med a dřevo. Těšit se proto můžete na dřevorubeckou show, vyřezávání soch motorovou pilou, medové dobroty, jarmark, soutěž, divadlo i hudbu. Více zde.

Vysočina

Velká ohňová show

Šiklův mlýn opět přichystal na sobotu pestrý program s divadlem a dětskou zábavou. Tentokrát bude ale zakončený obřím ohňostrojem, jemuž budou předcházet čísla kaskadérů i profesionálních pyrotechniků. Do programu nahlédněte zde.

Jihomoravský kraj

Večerní prohlídka kláštera

Netradičním víkendovým zážitkem bude večerní prohlídka kláštera Rosa coeli, nejstaršího moravského ženského kláštera v Dolních Kounicích. Začne v sobotu ve 20:00. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Podvečerní kostýmované prohlídky

Speciální kostýmované prohlídky proběhnou v sobotu na hradě Šternberk od 18:00. Atmosféru navíc zpestří hudební vystoupení. Vše se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Rajnochovická lesní železnice

V rámci svatoanenské pouti se budete o víkendu moci svézt po obnovených úsecích Rajnochovické lesní železnice. Více si o jedinečném zážitku přečtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Ostrava v barvách noci

Vyhlídková věž Nové radnice v sobotu prodlouží běžnou otevírací dobu, takže si z ní návštěvníci budou moci prohlédnout stmívající se večerní Ostravu. Speciální prohlídky začnou v 19:00, otevřeno bude až do 23:00. Více informací naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám