Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na koloběžky do parku nebo za pohádkou na zámek

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní prázdniny už klepou na dveře, nanečisto si je ale děti mohou vyzkoušet už tento víkend. Klasicky nebudou chybět pohádky a nadpřirozené bytosti, přibývá ale sportovních a herních aktivit pod širým nebem. Vaše ratolesti si tak užijí volný čas na čerstvém vzduchu i poznávání přírody.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Tour de Kids

Jsou vaše ratolesti nadšenými cyklisty? Vezměte je v sobotu na Ladronku, kde se uskuteční závod Tour de Kids. Pojede se hned v několika kategoriích, zúčastnit se mohou i ti nejmenší. Více zde.

Slavnosti slunovratu

V parku Portheimka se v sobotu mezi 11:00 a 19:00 uskuteční Slavnosti slunovratu spojené se soutěží o královnu koloběžku, slalomem, farmářskými trhy, naučnými stezkami i odpočinkem. Více hledejte zde.

Letadla zblízka

Tento víkend je posledním, ve kterém můžete přijít do OC Šestka zúčastnit akce Na letadla zblízka. Prohlédnete si jak přistávající letadla, tak i výstavu uvnitř centra. V té uvidíte kokpity, uniformy i letecké trenažéry. Vše se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Prázdniny v Mirakulu

V sobotu od 13:00 proběhne v parku Mirakulum slavnostní zahájení prázdnin. Vystoupí kouzelník i poníci. Více se dočtete zde.

Medobraní v Ořechu

Park Ořech v Ořechu zve v neděli mezi 10:00 a 18:00 na ochutnávky medu v různých podobách. Děti pobaví hry a soutěže. Více informací naleznete zde.

Jihočeský kraj

Hosínské zvonění

Hosín zve v sobotu na tržiště, otevřené na farním dvoře, na hry, jimž bude určena farní zahrada, na tvořivé dílny, pohádku, kouzelníka i rockovou a keltskou hudbu. Více zde.

Plzeňský kraj

Slavnosti kaše

Loutková pohádka, pouliční taškařice, medvíďata, živá hudební vystoupení, focení s dravci, lukostřelbu a mnoho dalšího nabídnou v sobotu Slavnosti kaše 2015 v Horažďovicích. Do harmonogramu akce nahlédněte zde.

Pohádkový les

V sobotu mezi 13:00 a 17:00 by vaše děti neměly chybět na zámku Zbiroh. Láká na Pohádkový les, herce v autentických kostýmech, hry i dárky. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Medvědi, kam oko dohlédne

Už jen do konce června si můžete prohlédnout největší výstavu medvědů v ČR. Koná se ve Vánočním domě v Karlových Varech a děti tam mohou donést svého medvídka, kterého už doma nechtějí. Více najdete zde.

Ústecký kraj

Pohádkový park

Zámek Velké Březno zve v sobotu děti a jejich rodiče na pohádkový večerní program. Odstartuje v 18:00 soutěží. Později začne pohádkový bál, akce skončí ohňostrojem. Více zde.

Liberecký kraj

Po Grabštejně s Barborkou

O víkendech se můžete hradem Grabštejn projít se sv. Barborou, a to po II. prohlídkovém okruhu v časech od 10:00, 12:00, 14:00 nebo 16:00. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Mlynářské slavnosti

Do života našich předků nahlédnete společně s dětmi o víkendu v ratibořickém Babiččině údolí. Mimo jiné si poslechnete historickou hudbu a ochutnáte regionální chleby... Více zde.

Pardubický kraj

Single trails na Dolní Moravě

Pokud o víkendu zatoužíte po troše adrenalinu, zkuste Single trails na Dolní Moravě u hotelu Vista a chaty Slaměnky. Zavítat tam můžete s celou rodinou, program totiž počítá i s dětskou zábavou. Pobavíte se mimo jiné na kolech i sledováním freestylových exhibicí. Více čtěte zde.

Vysočina

Pohádkové město

Masarykovo náměstí v Pelhřimově v sobotu návštěvníky vezme do pohádky. Od 13:00 budete společně s dětmi procházet městem podle pohádkové mapy. Start bude u Rc Krteček. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Veterány ve Slavkově

Chlapce a chlapy v sobotu nadchne přehlídka veteránů na Oldtimer festivalu na zámku Slavkov. Z blízka si prohlédnou historická auta i motocykly, mohou se zapojit do burzy náhradních dílů a v neposlední řadě také občerstvit u některého ze stánků s dobrotami k jídlu i pití. Více zde.

Olomoucký kraj

Pohádkové prohlídky

Po celý víkend budou v zámku Plumlov probíhat pohádkové prohlídky. Začnou v každou celou hodinu mezi 10:00 a 18:00. Do kterých pohádek se návštěvníci podívají, se dočtete zde.

Zlínský kraj

Hravé nádvoří

Hrad Buchlov v sobotu oživí hudba, divadlo a hry. Děti si budou moci půjčit kostým, projít si speciální návštěvnický okruh a ochutnat speciality z grilu. Více se dozvíte zde.

Hravý program v moštárně

Do výroby moštů či kuchařské show nahlédnete v sobotu během Farmářských slavností v Moštárně Hostětín. Děti čekají zábavné programy a aktivity, rodiče živá hudba a celá rodina si pochutná na zdravém občerstvení. Neposední návštěvníci budou také moci vyrazit na výlet. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Cesta do prázdnin

Frýdeckomístecký Faunapark plánuje v sobotu od 13:00 doprovodit děti do prázdnin skrze soutěže, poznávací aktivity, jízdu na ponících a další zábavu. Bližší informace najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám