Hlavní obsah

Tipy na víkend: Koulejte pivní sudy nebo závoďte na nafukovacím lehátku

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední červnový víkend přinese tradiční i netradiční aktivity. Gastronomické akce budou lákat na chutě a vůně, sportovní závody na výzvu a adrenalin, památky pak na poznání. Spojením zábavy a sportu bude například koulení pivních sudů v pivovaru Chodovar nebo lehátkoing na Tiché Orlici.

Foto: Profimedia.cz

Tento víkend si zaběháte za pivními sudy.

Článek
Praha

Prahaton

V sobotu od 10:00 do 16:00 čekají účastníky Prahatonu úkoly, týmová spolupráce, focení a v neposlední řadě hlubší poznání metropole. Veškeré informace o akci naleznete zde.

Bláznění ve Stromovce

Letní bláznění ve Stromovce si přijďte užít v neděli od 14:00. Čeká vás běh v převleku, vystoupení bluegrassové kapely Monogram, poslechnete si také irskou hudbu Fear Darring a mnoho dalšího. Více se dočtete zde.

Terénní triatlon

V Praze v Hostivaři se v neděli sejdou aktivní sportovci na amatérském terénním triatlonu. Start se uskuteční v prostoru tamního tenisového sportovního areálu. Více informací najdete zde.

Středočeský kraj

GrandPrix 2015

Po roce se opět uskuteční svátek všech obdivovatelů skateboardingu. GrandPrix se letos propojí s oslavami 750. výročí založení Berouna. Kromě strhujících sportovních výkonů nebude na akci chybět ani hudba. Vystoupí PSH, Prago Union a další. Více čtěte zde.

Country festival

První ročník country festivalu Bohdanečský šraňk láká v sobotu od 13:00 k rozhledně Bohdanka. Výletníkům zahrají skupiny Povodeň, Trampoty, Detto a další. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Myslivecké slavnosti 2015

V sobotu se v areálu loveckého zámku Ohrada odehrají Národní myslivecké slavnosti. Akce proběhne od 9:00 do 17:00, jejím vrcholem bude vábení jelenů od 14:00. Více čtěte zde.

Dačické cukrování

Pestrý hudební program na sobotní odpoledne i večer zajistí Dačické cukrování. Těšit se můžete i na mažoretky, aerobic nebo bike show. Více informací naleznete zde.

Plzeňský kraj

Koulení pivních sudů

MS v koulení pivních sudů na 600 metrů zláká v sobotu pivní nadšence do pivovaru Chodovar. Navštívit můžete také Chodské slavnosti u zámku v Chodové Plané... Více zde.

Karlovarský kraj

Jazz v lázních

Festival Jazzové lázně v Mariánských Lázních rozezní tamní promenádu od soboty do prvního červencového pátku. První den si účastníci užijí vystoupení Memory jazz bandu Mariánské Lázně, v neděli pak Prime time voice Prague. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Memorial air show

Oslavy ukončení 2. světové války proběhnou o víkendu na letišti v Roudnici nad Labem. Účastníci si užijí leteckou show a prohlédnou si například také armádní vozidla. Více zde.

Liberecký kraj

Pivní slavnosti

Co by to bylo za víkend, kdyby se někde nekonaly pivní slavnosti. Ani tento týden nezklame. Tentokrát je pořádá pivovar Konrád ve Vratislavicích nad Nisou, a to v sobotu od 13:00. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Rekonstrukce bitvy

V Trutnově bude sobota ve znamení rekonstrukce bitvy u Trutnova v roce 1866. V 10:00 nastoupí historické jednotky na Krakonošově náměstí, v 11:30 pak nastoupí na vrch Šibeník. Více se o programu dozvíte zde.

Pardubický kraj

Závody v lehátkoingu

Chcete-li vyzkoušet něco nového, zajeďte v neděli odpoledne na Tichou Orlici. Od 14:00 se tam příznivci plavání na nafukovacích lehátkách utkají v originální závodní disciplíně. Více zde.

Vysočina

Náměšťský bloudil

V Náměšti nad Oslavou v sobotu odstartuje cyklistický závod Náměšťský bloudil. Závodní dvojice budou sbírat body v rámci stanoveného časového limitu. Pojede se v několika kategoriích. Vše se o závodu dočtete zde.

Jihomoravský kraj

Expedice krajem André

Příjemnou výzvou pro cykloturisty je další ročník putování Krajem André. Na výběr bude ze čtyř tras, na nichž nebudou chybět vinné sklepy a ochutnávky. Startovním místem jsou Hustopeče, a to v sobotu od 9:00 do 12:00. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Barokní opera v Šumperku

Klášterní kostel v Šumperku bude v neděli od 20:00 hostit romantickou barokní operu Armida. O jejím historickém pozadí si můžete přečíst zde.

Zlínský kraj

Šermíři na Cimburku

Šermířský a divadelní den si užijí v sobotu návštěvníci hradu Cimburk. V červnu navíc denně mezi 9:00 a 18:00 můžete navštívit také hradní interiér. Více hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Noční cyklojízda Ostravou

V sobotu večer ve 21:15 odstartuje u Kulturního domu města Ostravy cyklojízda k Hvězdárně a planetáriu Johanna Palisy. Účastníci si vychutnají netradiční zážitek z jízdy stmívající se Ostravou.

Novojičínské Pivobraní

V sobotu se v Novém Jičíně na Masarykově náměstí můžete zúčastnit Pivobraní, na němž ochutnáte nejen dobré pivo z minipivovarů, ale také místní gastronomii. Chybět nebude ani živá hudba různých žánrů. Více se dočtete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám