Hlavní obsah

Týdny baroka oživí památky Plzeňska, vychutnáte si je všemi smysly

Novinky, fis

Festival 9 týdnů baroka provede turisty po barokních památkách Plzeňského kraje. Potrvá od 29. června do 30. srpna a nabídne autentickou dobovou atmosféru.

Foto: Plzeň 2015

U památek turisté zhlédnou autentická představení.

Článek

Největší festival barokní kultury v Česku po roce znovu přichází zpestřit letní sezónu na Plzeňsku. Během 63 dnů zavede účastníky do 63 jedinečných lokalit, kde se se západočeským barokem setkají nejen vizuálně, ale také skrze hudbu či chuť.

„Plzeňský kraj je místem setkání architektů Santiniho a Dientzenhofera, barokní krajina tu má svoji neopakovatelnou atmosféru a kostely, kláštery a města čekají na nové návštěvníky,“ uvedl na adresu projektu ministr kultury ČR Daniel Herman.

Foto: Plzeň 2015

Zážitek z návštěvy historických míst umocní hudba.

Program rozdělený do týdnů se bude postupně zaměřovat na devět konkrétních oblastí. Zahájení festivalu proběhne v Nepomuku a Spáleném Poříčí. Poté se přesune na Klatovsko za jezuity a zázračnou Madonou klatovskou. Třetí oblastí budou Chotěšov a Přeštice, křižovatka poutních cest, čtvrtou pak Tachov a Planá.

V pátém týdnu se festival přesune na Domažlicko s jeho živými tradicemi, o týden později zamíří do Stříbra a Kladrub, kde klášter letos oslavuje 900. výročí založení. Sedmý týden se program zaměří na oblast Plas, Mariánské Týnice a Radnice. Nečtiny a Manětín, krajina zdobená barokními sochami a zámkem, budou lokalitou pro předposlední týden festivalu. K jeho završení pak dojde v oblasti Sušice.

Turisté se v rámci festivalu mohou těšit na koncerty dobové hudby, barokní divadlo i ochutnávky gastronomických specialit. Do kompletního programu festivalu nahlédněte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám