Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Do světa kostiček nebo setmělého Permonia

Novinky, fis

Nadcházející víkend pobídne tatínky, aby si děti vzali aspoň na chvíli sami na starost. Zabavit jim je pomůže hned několik speciálních akcí. Celá rodina pak může vyrazit vstříc dobrodružství, poznání i sportu. Nabízí se výlet oblastí rašelinišť, kostýmované prohlídky zámku či nordic walking túra...

Foto: Klára Fischleinová, Novinky

Vstup do areálu Permonia

Článek
Praha

Kuličkový turnaj

Na Petříně se v sobotu odehraje Turnaj Masters ve cvrnkání kuliček do důlku. Hrát se bude ve dvou kategoriích - dospělí a junioři do 12 let. Turnaj začne v 10:15, roztrénovat se můžete přijít dřív. Více se dozvíte zde.

Lego KidsFest Praha 2015

Výstaviště v Letňanech zaplní od soboty výtvory z kostek lego. Na jednom místě bude přes sedm miliónů těchto barevných kostiček. Uvidíte z nich hotová umělecká díla, děti se zabaví na atrakcích. Více informací naleznete zde.

Tátohraní

Tatínky a jejich ratolesti zve OC Letňany na Tátohraní. V obou víkendových dnech proběhne mezi 11:00 a 18:00. Těšit se společně s dětmi můžete na házedla, fotbálek, hod na koš, trampolínu a další atrakce. Veškeré informace najdete zde.

Středočeský kraj

Za zvířátky do Kutné Hory

Ringelland Habrkovice, areál s exotickými zvířaty na Kutnohorsku, zve každý víkend na představení se zvířaty. V obou dnech začínají ve 14:00. Prohlédnout si výběhy můžete denně od 10:00 do 17:00. Více čtěte zde.

Pohádkový Točník

Hrad Točník v sobotu navštíví nejen turisté, ale také pohádkové bytosti. Narazíte tam na ně mezi 9:00 a 17:00. Více hledejte zde.

Jihočeský kraj

Slavnosti dřeva

Stezka korunami stromů Lipno zve v sobotu od 10:00 do 17:00 na Slavnosti dřeva. Nebude chybět dřevorubecká show, koncert, dílny, divadlo a další zábava. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Na Kozel za Radoušem

Od dubna až do konce října si můžete projít o víkendech zámek Kozel se Zloduchem Radoušem. Tato tajuplná postava vás provede v rámci projektu Otevřte 13. komnatu. Více zde.

Karlovarský kraj

Za tajemstvím rašelinišť

Chystáte se s rodinou na výlet a zatím nevíte kam? Zkuste třeba exkurzi Tajemství krušnohorských rašelinišť v okolí Perninku. Objevíte krásnou přírodu, dozvíte se o její historii a pročistíte si plíce na čerstvém vzduchu. Trasu dlouhou 5,5 kilometru zvládnou i děti a čilejší senioři. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Svět kostiček

Šluknovský zámek přivábí milovníky kostiček, vystavuje totiž 400 exponátů z lega. S barevnými kostkami si pohrají nejmenší návštěvníci v dětském koutku. Výstava je přístupná o víkendech mezi 9:00 a 11:30, a pak od 12:30 do 17:00. Více se dozvíte zde. Pokud byste se ve Šluknově nacházeli v sobotu, nenechte si mezi 10:00 a 11:00 ujít výstavu vojenské techniky, která proběhne na náměstí Míru.

Liberecký kraj

Liberecký jarmark

Sobotní Liberecký jarmark nabídne od 10:00 do 22:00 veselí s dobovou hudbou, trhovci, sokolníkem, šermíři, kejklíři, dětským divadélkem, dobovou módní přehlídkou i ohňostrojem. Kompletní program si prohlédněte zde.

Královéhradecký kraj

Setkání v trávě

Jestli si chcete odpočinout, ale zároveň někam vyrazit, zúčastněte se pohodového posezení v trávě v Sadech T. G. Masaryka v Jaroměři. Mezi 14:00 a 22:00 si s ostatními účastníky popovídáte, zazpíváte, program bude nachystán i pro děti. Více zde.

Kostýmované prohlídky

Kolowratský zámek Rychnova nad Kněžnou zve v sobotu od 14:00, 16:00 a 18:00 na kostýmované prohlídky v duchu příběhů o Třech Mušketýrech. Uskuteční se k příležitosti víkendového Rychnovského dřevořezání. Více naleznete zde.

Pardubický kraj

Dřevěné slavnosti ve skanzenu

Veselý Kopec zve v sobotu mezi 9:00 a 16:00 na akci Hoblíček a pilka, to je má špacírka — program bude zaměřený na všelijaké využití a zpracování dřeva v minulosti. Nahlédnete tak do života a řemesel našich předků. Praktické dovednosti si děti vyzkoušejí v dílničkách. Více čtěte zde.

Vysočina

Festival Love Food

Festival dobrého jídla spojený s farmářskými trhy doplní v sobotu v Havlíčkově Brodě dechová kapela i swingoví a jazzoví hudebníci. Děti se vyřádí na skákacím hradě a při malování na obličej. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Tma v Permoniu

Jestli vás nenapadá, co speciálního podniknout s odrůstajícími dětmi, zkuste je vzít v sobotu večer do Permonia na noční adrenalinovou hru. Společně budete řešit nástrahy, hádanky a užijete si spoustu napínavé zábavy. Hra začne ve 21:30. Více hledejte zde.

Dětský den v Technickém muzeu

Technické muzeum v Brně zve na Dětský den s podtitulem Cesta za světlem. Interaktivní zábava bude propojená se stálými expozicemi. Děti také zhlédnou pohádky a vyzkouší si svoji zručnost v dílnách. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Ňufíčkův pohádkový Michalov

Park Michalov v Přerově chystá na sobotu od 11:00 soutěžní program pro děti. Zařádí si také na skákacím hradě, potkají se s pohádkovými postavami, pomalují sádrové odlitky a zúčastní se řady dalších aktivit. Více se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Nordic walking

Název akce Extreme nordic walking maraton 2015 zní dramaticky. Faktem ale je, že kdo by si chtěl tuto sportovní disciplínu jen na krátkou vzdálenost vyzkoušet, může se také zúčastnit. Závodníkům bude ve Chvalčově v sobotu k dispozici vícero tras různých délek. Podrobnosti naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Den otců v zoo

Dne otců provoněného medobraním, podpory správného třídění elektrospotřebičů a také prohlídky skleníků se můžete v sobotu zúčastnit v Zoo Ostrava. Program pro tatínky a děti začne v 11:00 a potrvá do odpoledních hodin. Komentované prohlídky se zaměří na samce a jejich schopnost starání se o mláďata. Veškeré informace o nabité sobotě v zoo najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám