Hlavní obsah

Do Prahy opět přijelo Švýcarsko

Novinky, fis

Od čtvrtka do neděle probíhá v Praze druhý ročník Švýcarských dnů. Přinesou besedy, fotografie, hudbu i gastronomické zajímavosti. Účastníci procestují Švýcarsko křížem krážem za jediný víkend.

Foto: Profimedia.cz

Víkend v Praze se ponese mimo jiné v duchu Švýcarska. Ilustrační foto

Článek

Švýcarsko se nastěhovalo do Městské knihovny. Tam si v pátek v podvečer zájemci poslechnou informace o politickém systému země a jeho proměnách. Od 19:00 pak Petr Čermák, autor švýcarských bedekrů, ukáže na fotografiích to nejzajímavější ze švýcarské železniční sítě, která je známá svými úchvatnými trasami.

Sobotní program zaostří ráno na cykloturistiku, dále pak na Matterhorn nebo na Velkou cestu Švýcarskem, která propojila nejzajímavější turistické cíle do jedné trasy.

Co byste si neměli nechat ujít, je od 15:00 specificky dunivá hra na alphorn neboli alpský roh, což je tradiční švýcarský hudební nástroj.

Výrazný zvuk alphornu se rozléhá široko dalekoVideo: Klára Fischleinová, Novinky

K večeru se pak dozvíte více o tom, jak se po roce 1968 žilo ve Švýcarsku českým imigrantům. Poslední sobotní přednáška pak zabrousí hluboko do dějin tohoto státu.

Kromě pátečních a sobotních přednášek, fotografických prezentací a vystoupení v Městské knihovně budou Švýcarské dny v Praze probíhat i na dalších místech.

Mlsné jazýčky si pochutnají až do neděle na labužnických a kávových specialitách v karlínské Kavárně kočičí, na švýcarské sýry pak narazíte mimo jiné na Náplavce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám