Hlavní obsah

Jurkovičova rozhledna je přístupná až do konce října

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud ještě nemáte víkendové plány na výlet, vypravte se třeba na Jurkovičovu rozhlednu v Rožnově pod Radhoštěm. Místo do poloviny října zůstává totiž otevřená až do konce měsíce. Sezónu zahájila v polovině dubna.

Foto: Pro Novinky Jan Kramoliš

Výrazná rozhledna zpestřuje krajinu na Karlově kopci na Vsetínsku.

Článek

Letos Jurkovičovu rozhlednu navštívilo o několik tisíc turistů více než loni. Velký zájem výletníků o návštěvu stavby a také příznivé počasí vedly město k rozhodnutí o prodloužení letošní sezóny. Vyhlídka je díky tomu otevřená o dva týdny déle.

Rožnov pod Radhoštěm nechal rozhlednu postavit před dvěma lety. Od začátku bylo jasné, že se město trefilo turistům do vkusu. Vyhlídku přístupnou z areálu skanzenu Valašského muzea v přírodě navštěvovali ve velkém.

Jurkovičova rozhledna měří okolo 31 metrů, vyhlídka je ve výšce necelých 19 metrů. Stavba je postavena podle návrhů slovenského architekta Dušana Jurkoviče a inspirovaná stylem lidové architektury.

Reklama

Výběr článků

Načítám